Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

nummer: 
4
jaar: 
2015
 

In Poëziekrant nr. 4 van deze jaargang heeft Jooris van Hulle een exclusief interview met de Zuid-Afrikaanse dichteres Antjie Krog over haar nieuwste poëziepublicatie. Daarnaast vieren we twee tachtigjarige dichters: met Mark Insingel heeft Poëziekrant een gesprek, over Hedwig Speliers verschijnt een essay en van zijn hand tien nieuwe gedichten.

Speliers is ook te gast in het poëzieprogramma van Theater aan Zee, waaraan we ook dit jaar weer uitgebreid aandacht besteden: we hebben nieuwe gedichten van de deelnemende dichters Charles Ducal, Sylvie Marie, Reine de Pelseneer, Laura van der Haar, Lucas Hirsch, Maarten Inghels, Pim te Bokkel, Yannick Dangre, Hanneke van Eijken, Ruth Lasters en Anne Büdgen, en de rubriek ‘U nu!’ wordt ingevuld door twee acteurs van Theater Zuidpool, het gezelschap dat dit jaar curator van het festival is.

Nieuwe gedichten zijn er ook van Marleen de Crée, Jan Kuijper en Bert Kooijman. Tania Verhelst publiceert een Graphic Poem. Besprekingen over de recente bundels van Luuk Gruwez, Kurt de Boodt, Hubert van Herreweghen, Arnoud van Adrichem, Marcel Obiak, Wiel Kusters, Wouter Godijn, Paul Verlaine, Joseph Roth, Philip Hoorne en Horatius, van de biografie van Ida Gerhardt, van de bloemlezing Belgium Bordelio en van cd’s van Roosbeef, Tijs Delbeke en de cd A Bouquet of Forgotten Flowers. Daarnaast vindt u in deze zomereditie een boeiend essay van Geert van Istendael over wat poëzie betekent vandaag, en een essay van Barber van de Pol over het van buiten leren van gedichten.

En natuurlijk een leuke poëziecartoon van Kim en de vaste rubrieken Serendipity (Paul Claes), Uit de zeef, Crudités (Anneke Brassinga), Het debuut (met besprekingen van Dien L. de Boer en Carline Dekker), Vertaald (werk van de Duitse dichter Marcel Beyer) en De kanttekening waarin uitgever Harold Polis een gedicht van Gottfried Benn commentarieert.


Prijs los nummer: € 8,50

Prijs abonnement 2015: € 40 (België)/ € 46 (NL)

bestel