Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

nummer: 
1
jaar: 
2016

 

In de eerste Poëziekrant van 2016 gaan we in gesprek met Stefan Hertmans, auteur van het Poëziegeschenk 2016. Ook Paul Claes wordt geïnterviewd en het nummer bevat een Pjeroo Roobjee-special. Verder krijgt u nieuwe gedichten voorgeschoteld van Hester Knibbe, Delphine Lecompte, Onno Kosters en Mark van Tongele. Klara-coryfee Bart Stouten krijgt het woord in de rubriek U nu!

Vertaalde gedichten zijn er van Christina Barkhuizen en Patrick McGuinnes.
Besprekingen over de recente bundels van Remco Campert en Deborah Campert, Marleen De Crée, Lut de Block, Maarten Inghels, Max Temmerman, Willem Thies, Pablo Neruda, Raymond Carver, Anneke Brassinga, Onno Kosters, Lucas Hirsch, Ovidius, August Stramm, over het drieluik van Charles Ducal als Dichter des Vaderlands 2014-2015, over De werkkamer van Frank Pollet en over de biografie van Wildemeersch over Hugo Claus.

Daarnaast vindt u in dit januarinummer een poëzie-essay van Bas Kwakman, directeur Poetry International, een essay over Willem van Toorn en een interview met Christina Barkhuizen.

En natuurlijk komen ook de vaste rubrieken Serendipity (Paul Claes), Uit de zeef, Crudités (Anneke Brassinga), Het debuut (met besprekingen van Sander Meij, Maartje Smits en Guido van Heulendonck), en De kanttekening terug.


Prijs los nummer: € 8,50

Prijs abonnement 2015: € 40 (België)/ € 46 (NL)

bestel