Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

nummer: 
1
jaar: 
2015

 

Coverinterview met Ilja Leonard Pfeijffer, auteur van het Poëziegeschenk 2015, Giro giro tondo, en gastdichter op de Herman de Coninckprijsuitreiking 2015. Foto Gelya Bogatishcheva.

Nieuwe rubrieken: ‘De kanttekening’ met een gedicht gekozen door Annemarie Estor, ‘Nu u!’ waarbij minister van cultuur Sven Gatz in dit nummer een aantal vragen beantwoordt over de rol van poëzie in zijn leven en ‘Het gezeefde gedicht’ waarbij Charles Ducal en Roel Richelieu van Londersele u gedichten voorschotelen van jong en ongepubliceerd talent.  

Een nieuwe column, ‘Crudités’, door Anneke Brassinga.

Het debuut over de bundels van Marc van der Holst en Saskia Stehouwer.

Nieuwe gedichten van Erik Spinoy, Lans Stroeve, Claude van de Berge, Lize Spit, Flor Declercq, Marieke Rijneveld, Ruth Evenepoel en Nele Buyst.

Gedichten bij de tentoonstellingin het SMAK van Berlinde De Bruyckere, van de hand van Luuk Gruwez, Huub Beurskens, Lies Van Gasse, Jan Lauwereyns, Charles Ducal, Robert Anker, Piet Gerbrandy, Paul Demedts, Michaël Vandebril en Gwy Mandelinck.

Een interview over het Miavoye-boeken een essay van Charles Ducal over zijn rol als Dichter des Vaderlands, en een van Dirk de Schutter over Bart Janssen. Een In Memoriam Mark Strand door H.C. Ten Berge en recensies over de bloemlezing Dan dada doe uw werk! en over de nieuwe bundels van onder andere Marcel van Maele, Jo Gisekin, Annemieke Gerrist, Stefan van den Bremt, Roger De Neef, Peter Theunynck, Dylan Thomas, Krijn Peter Hesselink, Arthur Lava, Bert Bevers, H. H. Ter Balkten Lucienne Stassaert, Charles Bukowski, Yayha Hassan, Dylan Thomas en Ghayath Almadhoun.

Én een cartoon van Kim.


Prijs los nummer: € 8,50

Prijs abonnement 2015: € 40 (België)/ € 46 (NL)

bestel