Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

Omlaag/En bas Charles - Charles Ducal

Omlaag/En bas Charles - Charles Ducal
maelström reEvolutoin - PoëzieCentrum

Omlaag/En bas - Charles Ducal

Een bookleg met een selectie van gedichten van Charles Ducal (eerste Dichter des Vaderlands, 2014-2015) in het Nederlands en in het Frans vertaald door Jean-Marie Gérard en Charles Ducal zelf. 

Charles Ducal (Leuven, 1952) is een van de belangrijkste Nederlandstalige dichters van het moment. Hij debuteerde in 1987 met de bundel Het huwelijk en schreef tot nu toe zes dichtbundels. In 2012 werden die samengebracht in Alsof ik er haast ben. Verzamelde gedichten 1987-2012, uitgegeven bij de prestigieuze poëzie-uitgever Atlas Contact. 
Daarnaast is hij de auteur van het enthousiasmerende essay Alle poëzie dateert van vandaag waarin hij uitlegt wat het belang van poëzie voor jou en mij zou kunnen zijn. Dit jaar verschijnt zijn nieuwe bundel, De buitendeur
Ducal schrijft op het oog klassieke poëzie in een klassieke vorm, die direct toegankelijk is. Inhoudelijk gaat het vaak over (innerlijke) conflicten, en niet zelden spreekt er ook een grote maatschappelijke betrokkenheid uit zijn werk. Of hij nu schrijft over het persoonlijke en intieme of over grotere sociale thema’s, met zijn gedichten weet hij de lezer te raken.

Een uitgave van maelstrÖm reEvolution en PoëzieCentrum.


Publicatiejaa: 2018
Pagina's: 36
ISBN maelstrÖm 978-2-87505-301-5
ISBN PoëzieCentrum 987-90-5655-407-1
Prijs: € 3,-

bestel