Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

Niets te verbergen - Alles te verbergen

Alles te verbergen / Niets te verbergen, 2 estafettes, 44 dichters.Een unicum in de poëzie. 44 Nederlandse en Vlaamse dichters hebben dichterlijk op elkaar gereageerd. Teksten van welke aard dan ook, reageren natuurlijk min of meer altijd op voorgaande teksten. Hier gebeurt dit radicaal.

Schrijver en samensteller Harry Vaandrager heeft de dichters twee complementaire thema’s voorgelegd: ‘Niets te verbergen’ en ‘Alles te verbergen’. Dit heeft geresulteerd in twee cycli van ieder 22 gedichten met de estafette als vorm. Hetgeen wil zeggen dat iedere dichter, op Peter Verhelst en Arjen Duinker na (want zij waren de aanvangers) onmiddellijk op hun voorganger moesten reageren. Het ‘onmiddellijk’ slaat ook op de tijdsduur die de dichters ter beschikking stond. Een ieder kreeg maximaal een week om zijn vrucht af te scheiden. Een verschrikkelijke deadline dus. Dit bleek voor de dichters een prikkel te zijn bijdragen te leveren in hun meest eigenste taal.

Het boek bevat ook 29 afbeeldingen van kunstwerken. De kunstenaars zijn geselecteerd door beeldend kunstenaar Carine Weve.

Auteur/samensteller  Harry Vaandrager (sam.)
Jaar 2014
Pagina's 94
Prijs 15
ISBN 9789056550653
Type soft cover