Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

 

Het gat in een woord. 12e editie van de Poemtata Poëziewedstrijd

Deadline: 
zo 10 mei 2020, 15u15
Organisatie: 
Oemtata vzw

 

Wedstrijdreglement

1. Het thema is vrij en u kunt 1 gedicht inzenden (nog niet eerder gepubliceerd of bekroond). De gedichten zijn maximum 25 regels lang en in het Nederlands. De wedstrijd staat open voor iedereen vanaf 18 jaar.

2. De gedichten worden gestuurd naar poemtatapoezie@gmail.com    (liefst in een bijlage als een gewoon word-document) Het gedicht wordt alleen ondertekend met uw schuilnaam en moet ten laatste in ons bezit zijn op 10 mei 2020. In een aparte bijlage stuurt u terzelfdertijd uw werkelijke gegevens  (naam, adres, tel of gsm, emailadres en uw schuilnaam).

3. Indien u geen digitale inzending kan doen, stuur uw gedicht (ondertekend met uw schuilnaam) dan in viervoud naar Ingrid Slock, Kapelhof 1, 9940 Ertvelde, samen met een gesloten omslag met vooraan uw schuilnaam en binnenin uw werkelijke gegevens.

4. De jury is samengesteld uit: Kristien De Vos, Sven De Scheemaeker en de dichters Christophe Vekeman en Dorien De Vylder. Hun oordeel is bindend en over de wedstrijd wordt geen enkele vorm van communicatie gevoerd.

5. Gedichten die kwetsende, aanstootgevende of racistische inslag hebben worden geweerd, werken die ook maar iets ruiken naar plagiaat worden uitgesloten.

6. De prijzenpot: eerste prijs: een midweek voor 2 aan zee.Tweede en derde prijs: boeken. Een verrassing voor 7 eervolle vermeldingen.

7. Niet afgehaalde prijzen worden niet opgestuurd en worden doorgeschoven naar de volgende Poemtata-poëziewedstrijd.

8. De 3 laureaten en 7 eervolle vermeldingen worden persoonlijk verwittigd en worden gehuldigd tijdens de Poemtata en de Gentse feesten in het Vizitfabriekske (Hof ter Walle 1, 9000 Gent) op zondag 19 juli 2020, zij worden ook uitgenodigd hier hun winnend gedicht voor te dragen.

9. Indien er voldoende kwalitatieve inzendingen zijn, worden de geselecteerde gedichten opgenomen in een gelegenheidsbundel. Deze bundel zal kunnen aangekocht worden en de geselecteerde deelnemers worden per e-mail verwittigd, de niet-geselecteerden niet. Ook hier wordt verder niet over gecommuniceerd. De bundel zal af te halen zijn op de Poemtata-poëzienamiddag van 19 juli 2020 (zie art.8), of zal, mits verzendkosten, worden opgestuurd.

10. Poemtata heeft het recht om de gedichten uit de bloemlezing te laten voordragen, te publiceren en tentoon te stellen, zonder dat hiervoor voorafgaandelijk toestemming of vergoeding kan worden geëist. Door deelname aan de wedstrijd verklaren de deelnemers zich akkoord met het wedstrijdreglement.