Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

Exodus - H.C. Pernath, geïllustreerd door Lies Van Gasse

In 1970 schrijft de Antwerpse dichter Hugues C. Pernath de cyclus Exodus, die hij opdraagt aan Myra Vecht, zijn tweede vrouw.

In deze gedichten wandelt Pernath door het grauwe landschap van herinneringen aan een bezoek aan Auschwitz, en een net zo donkere kindertijd. Bijna 60 jaar later gaat multitalent Lies Van Gasse in een grafische dialoog met deze nog steeds tot de verbeelding sprekende teksten. In de graphic poem die hiervan het resultaat is, visualiseert ze de zwaarmoedige verbeeldingskracht van deze verzen en gaat ze op zoek naar linken met de dag van vandaag: volksverhuizingen, vluchtelingenkampen, maar ook de zo herkenbare verlatenheid van het individu in een grootstad. Zo toont ze Pernath als een veelzijdige stem, die ook vandaag nog steeds gelezen en herlezen mag worden.

Met een voorwoord van Joris Gerits.

Hugues C. Pernath was dichter en redacteur van de literaire tijdschriften Gard Sivik en Het Cahier. Als dichter en dandy behoorde hij ook tot het Antwerpse Pink Poets genootschap.

Lies Van Gasse is dichter, beeldend kunstenaar en leraar. Ze profileert zich graag met mengvormen van poëzie en beeld. Zo verraste ze het poëziepubliek met de graphic poems Sylvia, Waterdicht en Zand op een Zeebed. Met Peter Theunynck publiceerde ze de graphic novel Nel, een zot geweld.

Publicatie in samenwerking met het Hugues C. Pernath-fonds en met de financiële steun van de Provincie Oost-Vlaanderen.

Publicatiejaar: 2016
Prijs: € 19,95
Pagina's: 64
Paperback
ISBN 978 90 5655 066 0