Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

zo 22 augustus 2021, 11u30
Sint-Martens-Latem

Zo helpt poëzie - Cultuurcafé Latem

Poëzie biedt troost en mentale rust, het betekent iets. Voor de enen een engagement, voor de anderen een manier om iets onzegbaars te zeggen, in de liefde, in de passie. En dat kan op verschillende manieren. Het kan een warm bad zijn, of een frisse duik. Het is een "zoeken naar...en vaak ook een vinden", zeker in tijden waarin we noodgedwongen in onze eigen bubbel troost moesten vinden voor de boze pandemische wereld. Poëzie geraakt ook steeds sneller verlost van een stoffig imago want dat gewaad heeft het al lang afgegooid: kijk daarom ook naar de interactie tussen poëzie en andere kunstvormen, in onze gemeente (verzen op kerkmuren en andere locaties), maar ook in de zomers van Watou b.v.
 
Carl De Strycker (Poëziecentrum Gent) neemt ons bij de hand en loodst ons langs de samenzang van gedichten van Peter Verhelst en de tedere breekbare poëzie van J.V. Neylen. Gewoon, omdat we na covid-19 écht willen weten hoe het met je gaat. Bart Vandesompele modereert het gesprek.

Napraten kan aan de tafels van de Cultuurraad op Latem Kermis 2021, site Tempelhof (www.latemkermis.be). De Cultuurraad trakteert u daar graag met een drankje. 

praktische info: 

datum: zondag 22 augustus 2021 | 11u30-12u30
locatie: Sint-Martinuskerk | Dorp 1, 9830 Sint-Martens-Latem
toegang: € 5,- | Plaats verzekerd voor wie vooraf betaalt op rekeningnummer BE90 8910 5403 1232 van de Cultuurraad, met de mededeling "Cultuurcafé Poëzie".
tickets en reserveren: via cultuurraadlatem.be - resreveren verplicht, plaatsen zijn beperkt