Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

Startshow Poëzieweek - Uitreiking Herman de Coninckprijzen  met gastoptreden Jules Deelder
di 24 januari 2017, 20u15
Antwerpen

Startshow Poëzieweek - Uitreiking Herman de Coninckprijzen met gastoptreden Jules Deelder

In een wervelend avondprogramma lezen de vijf genomineerden van de Herman de Coninckprijs 2017 voor de beste dichtbundel, Eva Gerlach, Roland Jooris, Hannah van Binsbergen, Peter Verhelst en Nachoem M. Wijnberg, voor uit eigen werk. Special guest is Jules Deelder, de auteur van het Poëziegeschenk 2017. Gastheer Joris Vergeyle gaat met hem in gesprek. Muzikant Tom Kestens brengt muziek.

Ook de winnaar van de prijs voor de beste debuutbundel wordt bekend gemaakt, en deze winnaar maakt ook zijn/haar opwachting in het programma.

Klik op de titels voor meer informatie

* Eva Gerlach met Ontsnappingen (Arbeiderspers)
* Roland Jooris met Bladgrond (Querido)
* Hannah van Binsbergen met Kwaad gesternte (Atlas Contact)
* Peter Verhelst met Zing Zing (Prometheus)
* Nachoem M. Wijnberg met Van groot belang (Atlas Contact)

De vakjury van de 11de Herman de Coninckprijs wordt voorgezeten door Jeroen Dera (letterkundige Radboud Universiteit Nijmegen) en bestaat verder uit em. prof. Hugo Brems, Laura de Coninck (journaliste en beeldend kunstenaar), Cathérine De Kock (redactrice cultuur & media De Standaard), en Saskia Scheltjens (Head Research Rijksmuseum Amsterdam).

Herman de Coninck Publieksprijs voor het mooiste gedicht:
Eén gedicht uit elk van de vijf genomineerde bundels maakt kans op de Herman de Coninck Publieksprijs voor het mooiste gedicht. Iedereen kan online zijn stem uitbrengen. Het gedicht met de meeste stemmen komt op een mooie poster, vormgegeven door Herman Houbrechts, die je op Gedichtendag, donderdag 26 januari, gratis in de deelnemende boekhandels aangeboden krijgt. Je vindt de stemfolder met de vijf gedichten en bijhorende leestips begin januari in boekhandels en bibliotheken. De stemcampagne op www.boek.be loopt van midden januari tot 20 januari en verloopt in samenwerking met Radio 1 en Canvas.

praktische info: 


datum:
dinsdag 24 januari 2017, 20:15 uur
locatie: Arenbergschouwburg | Arenbergstraat 28, 2000 Antwerpen
toegang:
€9
Meer info & tickets: http://www.arenbergschouwburg.be/programma/detail/uitreiking-herman-de-coninckprijs

Herman de Coninckprijs op Facebook: https://www.facebook.com/Herman-de-Coninckprijs-556042601137802/?fref=ts

De Herman de Coninckprijs is een initiatief van Boek.be, met de steun van de Provincie Antwerpen, in samenwerking met Radio 1 en Canvas en met de medewerking van Poëziecentrum, Jeugd en Poëzie, en de Arenberschouwburg.


POËZIEWEEK
Elk jaar zetten Vlaanderen en Nederland poëzie een week lang in de kijker. Gedichtendag, op donderdag 26 januari, vormt de aftrap. Het thema dit jaar is ‘Humor’. Jules Deelder schrijft het Poëziegeschenk. Info: www.poezieweek.com