Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

do 28 maart 2019, 20u00
Gent

Poetry Insight – rond de Grote Poëzieprijs 2019

In Poetry Insight wordt de poëzie van nu diepgaand beschouwd, genoten en geanalyseerd. Zo grasduint dichter- podiumbeest Andy Fierens door de 150 ingezonden bundels en wordt Maud Vanhauwaert, stadsdichter van Antwerpen en jurylid van De Grote Poëzieprijs, geïnterviewd over het jureren rond de prijs. Sayonara Stutgard, mede-oprichter van uitgeverij Chaos, een intersectionale feminist en instagramgrappenmaker, laat haar licht schijnen over het feministisch gehalte van de longlist. Daniel Hentschel gaat in een column in op de vormgeving van de ingezonden bundels.

Carl de Strycker, directeur van Poëziecentrum, leest samen met het publiek gedichten uit het ingezonden werk en laat zien dat zijn close reading rijke interpretaties oplevert. Met een bijzonder muzikaal intermezzo van de Utrechtse mondharpist Danibal. De presentatie is in handen van Christophe Vekeman.

De Grote Poëzieprijs: de shortlist

De beste Nederlandstalige dichtbundels van het afgelopen jaar zijn die van Maria Barnas, Joost Decorte, Radna Fabias, Roelof ten Napel, Willem Jan Otten en Xavier Roelens. Niet vijf maar zes bundels werden door de jury genomineerd voor de eerste editie van De Grote Poëzieprijs die op 16 juni a.s. tijdens het 50e Poetry International Festival zal worden uitgereikt. De genomineerden verdienden hun plek op de shortlist met de volgende bundels:

Nachtboot - Maria Barnas (Van Oorschot)
Stalker - Joost Decorte (Poëziecentrum)
Habitus - Radna Fabias (De Arbeiderspers)
Het woedeboek - Roelof ten Napel (Hollands Diep)
Genadeklap - Willem Jan Otten (Van Oorschot)
Onze kinderjaren - Xavier Roelens (Atlas Contact)

 

praktische info: 

datum: Donderdag 28 maart 2019, 20 uur
locatie: Poëziecentrum | Vrijdagmarkt 36, 9000 Gent
toegang:
€ 6 / € 1,20 (UiTPAS kansentarief)
reserveren: via reserveren@schoolderpoezie.nl
meer info: www.schoolderpoëzie.nl en www.poetry.nl