Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

vr 24 september 2021, 14u30
zo 26 september 2021, 19u00
Brussel

Poetik Bazar: eerste tweetalige poëziemarkt van Brussel

Dit tweetalige poëzie-evenement ontvangt, voor het eerst in Brussel, uitgevers, poëzietijdschriften en Belgische dichters, zowel Frans- als Nederlandstalige. In BE-HERE, achter Tour & Taxis. Drie dagen lang wordt het publiek uitgenodigd om de vitaliteit van hedendaagse poëzie te ontdekken aan de hand van een beurs met uitgevers, lezingen, workshops, optredens en debatten. Poëziecentrum heeft een eigen boekenstand en presenteert twee programma's: Versopolis @Poetik Bazar en Het pleidooi voor de poëzie van Tinneke Beeckman.

 

Eregasten op de eerste editie zijn Carl Norac, Laurence Vielle en Mustafa Kör, maar ook getalenteerde jonge auteurs zoals Yousra Benfquih, Max Temmerman en Noé Preszow krijgen een prominente plaats op de beurs. Zo wil Poetik Bazar de kennis en de uitwisseling van werken tussen jonge en oude lezers, professionals, liefhebbers en nieuwsgierigen van alle achtergronden bevorderen.

Versopolis @Poetik Bazar | 25.09

Zaterdagavond presenteren we samen met Passa Porta in het kader van het Europees poëzieproject Versopolis, Poetic Bazar Poetry Party een internationaal poëzieprogramma met negen bijzondere dichters. Vier van hen brengen hun verzen vanuit verschillende hoeken in Europa: Maja Lee Langvad, Volha Hapeyeva, Tibor Babiczky en Gaia Ginevra Gioia. Elke bezoeker ontvangt een drietalige booklet. Vijf dichters zijn live aanwezig: Samantha Barendson, Asha Karami, Miriam Van hee, Yves Namur, Carmien Michels en Lisette Ma Neza tbc. Acteur, rapper en schrijver Rashif El Kaoui presenteert. I.s.m. Passa Porta.

» Passa Porta, Rue A. Dansaerstraat 46, 1000 Brussel // 19 u. // € 7 / € 5 // info en reservering: www.passaporta.be

 

Pleidooi voor de poëzie | 26.09

Op zondagmiddag brengt filosofe en columniste Tinneke Beeckman een Pleidooi voor Poëzie. Ontdek waarom ze houdt van gedichten en welke gedichten voor haar waardevol zijn.

» BE-HERE, Rue Dieudonné-Lefèvrestraat, 4, 1020 Bruxelles // 13 u. // gratis // info en reservering: www.poetikbazar.be

Een initiatief van Les éditeurs singuliers, Foire du Livre de Bruxelles, maelstrÖm reEvolution, Maison de la poésie d'Amay, de Sint-Gorikshallen, Les Midis de la poésie, Poëziecentrum en VONK en Zonen, in samenwerking met Maison de la poésie de Namur en Marché de la poésie (Parijs).

 
praktische info: 

datum: Vrijdag 24 t.e.m. zaterdag 26 september 2021 | 10 - 18 uur
locatie: BE HERE | Dieudonné Lefèvrestraat 4, 1020 Brussel
toegang: gratis
meer info: poetikbazar.be