Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

100% Maroc
wo 19 oktober 2016, 12u30
Gent

Poëzie rendez-vous met Mustafa Stitou

Poëziecentrum mag binnenkort Mustafa Stitou ontvangen, als tweede dichter in de reeks Poëzie Rendez-Vous dit najaar. Mustafa Stitou (1974), in het Marokkaanse Tetouan geboren en in Lelystad opgegroeid, wordt ook wel de eerste dichter van Marokkaanse origine  genoemd die in Nederland debuteerde. Behalve de ambitie om een groot schrijver te worden, ziet hij het ook als zijn taak om cultuurkritisch te schrijven, zowel over de islam als over het Westen.

Stitou studeerde filosofie in Amsterdam. Die stad beschouwt hij nog steeds als zijn thuis en is tevens een stimulator voor zijn schrijven. In de periode 2009-2010 was hij dan ook stadsdichter van Amsterdam.

Hij schreef zijn eerste gedicht toen hij veertien was. Zijn dichtwerk wordt sindsdien erg goed ontvangen. De dichtbundel waarmee hij in 1994 debuteerde, Mijn vormen, werd voor de C. Buddingh’-prijs genomineerd. Daarna volgden Mijn gedichten (1998), Varkensroze ansichten (2004), bekroond met de VSB Poëzieprijs en met de Jan Campertprijs, en Tempel (2013), waarvoor hij de Awater Poëzieprijs kreeg. Voor de pas verschenen bundel Versschmuggel/Verssmokkel (PoëzieCentrum) vertaalde Stitou ook gedichten van Jan Wagner uit het Duits.

Bekijk alvast een voorproefje van de dichter op Paukeslag!

100% Maroc

Van 23 september tot 4 november focust De Centrale (samen met een aantal fijne partners) op de rijkdom en diversiteit van de Marokkaanse cultuur, met een veelheid aan culturele activiteiten. 100%MAROC wil het publiek een andere kant van Marokko laten zien met een rijk gevuld programma vol muziek, stand up comedy, film, literatuur en gastronomie. Het wordt een boeiende ontdekkingstocht naar deze zo nabije maar voor velen toch nog zo onbekende cultuur. Lees meer op http://decentrale.be/ 


In het kader van 100% Maroc en in samenwerking met De Centrale en Vormingplus Gent-Eeklo.

Poëzie Rendez-Vous wordt gesponsord door Chocolatier Hilde Devolder in Gent. Bezoek de HD Gent-pagina hier op Facebook.


praktische info: 


datum:
woensdag 19 oktober 2016, 12:30 tot 13:15 uur
locatie:  Poëziecentrum, Vrijdagmarkt 36, 9000 Gent
toegang: vrije bijdrage
reserveren; aanbevolen via onderstaand formulier
Deel het evenement en/of nodig vrienden uit via het Facebookevent

Reserveren gewenst via onderstaand formulier: