Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

wo 24 april 2019, 12u30
Gent

Poëzie Rendez-Vous met David Nolens

David Nolens noemt zichzelf geen dichter. Hij schrijft verhalen, novelles en romans. Met International Bakery, een ‘poëtisch schotschrift’, doet hij echter grenzen tussen genres vervagen. De novelle is namelijk volledig in versvorm geschreven. Carl De Strycker gaat met Nolens in gesprek.

Over INTERNATIONAL BAKERY (Voorheen CINEMA ROYALE)
Op de plaats waar vroeger een seksbioscoop (CINEMA ROYALE) was, net naast het Centraal Station in Antwerpen is nu een ‘INTERNATIONAL BAKERY’ gevestigd, een pleisterplaats waar mensen met uiteenlopende nationaliteiten samen werken. Het is een (fictieve) gemeenschap van thuislozen, die er een vorm van samenhorigheid vinden, of zo lijkt het toch op het eerste gezicht. David Nolens gaat in dit boek op zoek naar de maatschappelijke status van mensen die geacht worden er geen te hebben. Wie ‘zijn’ zij? Hoe wordt hun identiteit gevormd? Intrigerende vragen, waar David Nolens woensdag samen met u een antwoord zal proberen op te verzinnen.
 
“Een uitdagend en hyperactueel boek dat de lezer aanzet tot veelvuldige herlezingen en de groeiende rijkdom van een stilaan indrukwekkend schrijverschap alleen maar bevestigt." 
Laurent De Maertelaer op Mappalibri
 
David Nolens (1973) debuteerde met de roman ‘Vrint’ (2002). In 2004 was hij één van de auteurs van ‘Mooie Jonge Honden. Nieuw Vlaams literair talent’. De novelle ‘Het kind’ verscheen in 2005 en werd genomineerd voor de BNG Nieuwe Literatuurprijs. Hierna volgde zijn derde roman ‘Stilte en melk voor iedereen’ (2008). Zijn vierde roman ‘De kunst van het wachten’ (2011) werd genomineerd voor de Cutting Edge Award en werd opgenomen in de lijst van Het beste boek van de voorbije 25 jaar. Hoewel International Bakery zijn debuutbundel is, publiceerde hij in 2007 al vijf gedichten in het themanummer 'veranderlijk' van Het Liegend Konijn. 

In het Poëzie Rendez-Vous nodigen wij een dichter uit om tijdens het middaguur op onze stemmige zolder meer te vertellen over zijn werk. De dichter gaat ook in gesprek met het publiek en beantwoordt vragen over zijn oeuvre.

 

Foto (c) Michiel Hendryckx

praktische info: 

datum: Woensdag 24 april 2019, 12:30 - 13:15 uur
locatie: Poëziecentrum | Vrijdagmarkt 36, 9000 Gent
toegang: vrije bijdrage

Reserveren gewenst via onderstaand formulier: