Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

Poëzee
vr 26 januari 2018, 19u30
Oostende

Poëzee: Poëzieweekperformance

In Oostende, stad aan zee, waar dichters worden geboren en zeemeermannen hun tweede thuis vinden, zingen Arno Braet, Philippe Cailliau & Mark van Tongele de lof van de zilte zeeluchten en brengen U  hun "message in a bottle". Dichteres Eva Cox presenteert.

Arno Braet (1991)

Zowel professioneel als in zijn poëzie is ongebreidelde creativiteit een expressief kenmerk van hem.  Niet te verwarren met een losbandige scheppingsdrang is deze creativiteit eerder interpreteerbaar als een bescheiden aandacht voor het kleinschalige. Onder het pseudoniem Greznjev schreef hij dertig gedichten over meisjes. In deze dichtbundel Kalebas, vat hij de fragiliteit van het liefdesgedicht als nooit tevoren. Op Poëzee brengt hij in première zijn nieuwste gedichten 

Philippe Cailliau (1954)

Tot op heden publiceerde hij tien dichtbundels. Aan nieuw werk wordt aandachtig gesleuteld. Zijn voorlopig jongste bundel, verschenen in 2016, heet Tot de stenen wortel schieten. Daarin staat de opgemerkte 10-delige cyclus over de zee en Oostende: Oostende. North Seascape 1-10 waaruit hij een selectie zal voordragen.

Mark van Tongele (1956) is, als dichter, altijd een buitenstaander geweest. In zijn nieuwste bundel De loeiende tier gaat de poëzie tekeer als een storm voor de kust van Oostende. Dit is spectaculaire poëzie, zoals ze nauwelijks nog gemaakt wordt - maar wie in deze tijd gedichten schrijft, zou niet voor minder dan het onmogelijke hoeven proberen. En dat doet van Tongele, met De loeiende tier is een bundel over leven en dood, liefde en duisternis, eeuwigheid en overleven.

praktische info: 


datum:
vrijdag 26 januari 2018, om 19:30 uur
locatie: ’t Leeshuus, Groentemarkt 3, 8400 Oostende
toegang: € 5
reserveren: www.woordzee.be

Een organisatie van 't Leeshuus i.s.m. Poëziecentrum.