Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

do 16 september 2021, 18u00
Gent

Opnieuw Latijn en Oudgrieks leren in Gent - TE GAST

Vanaf het najaar 2021 herneemt het Centrum voor Historische Talen in Gent de cursussen Latijn en Oudgrieks voor beginners, evenals twee leeskringen voor deelnemers met enige voorkennis. De cursusreeksen starten midden september en vinden plaats deels in het Poëziecentrum op de Vrijdagmarkt en deels in het Monasterium Poortackere in de Oude Houtlei.

Verder organiseert het Centrum dit jaar opnieuw een boeiende lezingenreeks over twaalf historische talen (het Tamazight, het Hebreeuws, de geschiedenis van de Keltische en de Bantoetalen e.a.) door internationaal gerenommeerde experten. Negen lezingen vinden plaats in het Liberaal Archief (Liberas, Kramersplein, nabij het St.-Pietersplein), de andere in het Monasterium Poortackere. Verder start het Centrum ook met een cursus dialectologie in Brussel en een cursus naamkunde in Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal en Letteren (KANTL) in Gent.

Voor alle info over data, locaties en inschrijvingen zie: www.historischetalen.be of mail naar: info@historischetalen.be.

Deze cursussen- en lezingenreeks is een initaitief van Centrum voor Historische Talen te gast in Poëziecentrum. Alle vragen dienen gesteld te worden aan het Centrum voor Historische Talen.

praktische info: 

datum: vanaf donderdag 16 september 2021
locatie: o.a. Poëziecentrum | Vrijdagmarkt 36, 9000 Gent
meer info en inschrijven: www.historischetalen.be of mail naar info@historischetalen.be