Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

Messiaen: engel in de tijd - poëzie & orgel
di 18 oktober 2016, 20u00
Heverlee

Messiaen: engel in de tijd - poëzie & orgel

Dit concert brengt orgelmuziek van een van de meest fascinerende componisten van de 20ste eeuw, Olivier Messiaen. Organist Paul De Maeyer bespeelt het orgel van de O.L.Vrouw-van-Troostkerk in Heverlee. De muziek wordt afgewisseld met gedichten van Herlinda Vekemans, die in haar recente bundel Kwartet voor het einde van de tijd (PoëzieCentrum, 2015) Messiaens oeuvre centraal stelt.

Paul De Maeyer is als organist en improvisator regelmatig te horen op recitals, concerten en opnames in verscheidene bezettingen. Hij is een veelgevraagde gast op orgelfestivals in binnen- en buitenland. Paul is orgeldocent aan de academie De Kunstbrug in Gentbrugge en liturgisch organist van de St-Stefanuskerk in Gent. http://www.pauldemaeyer.be/

Herlinda Vekemans publiceerde vier dichtbundels bij PoëzieCentrum, o.a. een dichtbundel rond leven en werk van Dmitri Sjostakovitsj. Ze maakt deel uit van het eenzame-uitvaartdichtersteam te Leuven (http://www.eenzameuitvaart.be/). Herlinda werkt als taaldocente bij het Interfacultair Instituut voor Levende Talen van de KU Leuven.

 

praktische info: 


datum:
dinsdag 18 oktober 2016, 20 uur
locatie: Onze-Lieve-Vrouw van Troost, Pakenstraat 63, 3001 Heverlee
toegang: €10  (geeft recht op 50% korting bij aankoop van de bundel. De auteursrechten van 2016 worden overgemaakt aan Artsen zonder Grenzen)
Nodig vrienden en kennissen uit via het Facebookevent

Een organisatie van Poëziecentrum in het kader van het Festival 20/21.

Reserveren gewenst via onderstaand formulier: