Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

wo 28 maart 2018, 20u00
Gent

Impro & poëzie: Première 'Mooie woorden 2.0'

Kan een match tussen poëzie & improvisatietheater vonken geven? Zeker! Dat bewijzen acteurs en improvisatietalenten Katrijn Govaert (o.a. Theater Box) en Bart Van Loon (o.a. Bookends Improv) met deze gloednieuwe voorstelling. Met een hart dat klopt voor poëzie verleggen ze grenzen via eigenzinnige interpretaties en associaties. Een gastdichter en -muzikant maken de show compleet.

Improvisatie is een vak apart. Een vak dat Bart en Katrijn maar al te goed kennen. Zelf geven (en volgen) ze trainingen improvisatie, staan meermaals per week op het impropodium en dat steeds zonder voorafgaande repetities. Dat lijkt op het eerste zicht misschien een beetje vreemd, “maar dat is eenvoudigweg hoe het gaat in de improwereld” (Bart).
Wat de voorstelling precies zal inhouden, is bij improvisatie natuurlijk moeilijk te voorspellen, maar de acteurs laten zich inspireren door gedichten die ze de avond zelf voor het eerst te horen krijgen. In afwisselend lange en korte scènes improviseren ze met als enige input het stukje poëzie.
Wat is er zo bijzonder aan deze voorstelling? Twee mooie kunstvormen worden samengebracht en samen met het publiek ontdekken de acteurs wat er zich allemaal voor moois bevindt in de doorsnede tussen poëzie en improvisatietheater. Elke voorstelling is opnieuw een première en een dernière. Bovendien valt improvisatie niet te vatten op camera, dus aanwezig zijn is de boodschap!
Als je bij de gedachte aan improvisatie alleen al koude rillingen krijgt uit angst om op het podium te worden geroepen, stellen de acteurs je gerust: “het is een lean-forward entertainmentvorm, maar we zetten niemand voor schut”.
De voorstelling is doorspekt met live pianomuziek en wellicht een streepje blazers, allemaal verzorgd door de multi-instrumentalist Bart Fets. Het doel van deze voorstelling is de link te leggen van poëzie met improvisatie. Deze voorstelling maakt poëzie alleszins veel toegankelijker dan anders, ook naar een jong publiek.

praktische info: 


datum: 
Woensdag 28 maart 2018, 20:00 uur
locatie: Poëziecentrum, Vrijdagmarkt 36, 9000 Gent
toegang: € 10 / € 8 / € 2

Spaar voor deze activiteit je punt op je UiTPAS in de shop van Poëziecentrum.

Een productie van Impro & poëzie i.s.m. Poëziecentrum.

 

Reserveren gewenst via onderstaand formulier: