Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

perfOratie
zo 23 oktober 2016, 15u00
Diksmuide

Hommage Renaat Ramon

In 2016 wordt dichter-beeldend kunstenaar Renaat Ramon 80. Samen met collega-dichters, vrienden en bewonderaars wordt hulde gebracht aan dit dubbeltalent, en wordt de nieuwe dichtbundel, Draagvlak en vizier (PoëzieCentrum), van Renaat Ramon voorgesteld. Dirk De Geest leidt in. Dichters Alain Delmotte, Helen White en Jooris Van Hulle geven een persoonlijke interpretatie van een gedicht van Ramon.

Tegelijk opent de tentoonstelling perfOratie met beeldend werk van Ramon en grafisch werk van Patrick Coenye, die ook een bibliofiele gelegenheidsuitgave presenteert. De tentoonstelling loopt tot en met zondag 20 november.

Renaat Ramon, dichter, essayist en beeldend kunstenaar is medewerker van Poëziekrant en publiceerde visuele poëzie in de internationale tijdschriften Big Ode, IZ en Maintenant.

Hij publiceerde zeven bundels woordpoëzie, waaronder Rebuten (2004) en Geheim besogne (2006) en visuele poëzie, onder andere Ongehoorde gedichten (1997), Zichtbare stem (2009) en Apodicta (2013). In 2012 verscheen Klemteken, een bloemlezing uit zijn woord- en beeldpoëzie. In 2014 publiceerde Ramon, als kenner en beoefenaar van het genre, Vorm & Visie, zijn Geschiedenis van de concrete en visuele poëzie in Nederland en Vlaanderen. Dit is het eerste naslagwerk dat dit specifieke domein van onze poëzie in zijn totaliteit behandelt, van de rederijker Matthijs de Castelein tot de recentste realisaties.

praktische info: 


datum:
zondag 23 oktober 2016, 15 uur
locatie: Galerie Montanus, Montanusstraat 5, 8600 Diksmuide
toegang: gratis
Meld je aan of nodig vrienden en kennissen uit via het Facebookevent

Reserveren gewenst via onderstaand formulier: