Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

vr 13 juli 2018, 16u00 - zo 22 juli 2018, 20u00
Poëziecentrum, Gent

Gentse Feesten 2018: het Poëzieterras van Poëziecentrum

Poëziecentrum viert ook dit jaar weer mee met de Gentse Feesten! Poëziecentrum en Café Ventura gaan opnieuw voor een Poëzieterras dat elke dag tijdens de feestperiode geopend is vanaf 16 uur. Je kan er genieten van een fris drankje, verzorgd door onze fijne buren van Café Ventura, en een dagelijkse portie poëzie!

Poetry Happy Hour
Elke dag om 17:00 kunnen mensen op ons terras genieten van gratis poëzie! Hoe? We bieden je een hoofdtelefoon aan van Fonkel Silent Disco zodat je ongestoord - zelfs met de klinkende kermis van de Vrijdagmarkt op de achtergrond - naar de performende dichter kan luisteren.

Je kan de volgende acts verwachten:
Mensen Zeggen Dingen, Auw La, You On Stage (open mic), Bert De Mets, Tilke Wouters, Jeroen Boone, Zoë Croegaert, Zonder Wolk en Frederik De Laere.

Meeneemgedchten
De dichters van PoëzieCentrum trakteren op een meeneemgedicht bij je drankje! Gratis te verkrijgen op het terras, zolang de voorraad strekt.

Koop poëzie en geniet van een gratis drankje
Bij een aankoop van minimum €12,50 aan poëzie in de Poëzieshop, krijg je een drankbonnetje voor een pintje/frisdrank/water op het Poëzieterras. Ga lekker lezen in je nieuwe aankoop met een fris drankje! 

Poetry Mural met Wallin' en Dema One
Street artist Wallin' verzorgt een workshop graffiti en Dema One staat hem bij met kalligraffiti.

Poetry Tattoo
In samenwerking met Hilde Geeraerts.

Poetry Machine
Door Thomas Betsens en Bart Vanneste. CHARON MAKVI is een eerste generatie Poëzie Machine. Zij werd gebouwd in het kader van TELETXT, het onderzoek van Humus vzw naar tekst in de publieke ruimte. Voor Charons database werden 10.000 bestaande gedichten gebruikt. Hiermee creëert Charon zelf nieuwe gedichten met behulp van een ‘Markov Chain Algorithm’ en sensorische feedback. Naarmate de waarden van de sensoren veranderen, evolueert de poëzie dramatisch. De observaties, achterliggende processen en poëzie worden vertoond op LCD-schermen en geprint op thermisch papier. Speciaal voor de Gentse Feesten zullen er extra features ontwikkeld worden. De bezoekers van het Poëzieterras kunnen op die manier het schrijfproces van Charon meemaken, zelf beïnvloeden en het resultaat uitgeprint mee naar huis nemen. De Poetry Machine is toegankelijk van 12 tot 17 uur in de shop van Poëziecentrum! En haar werk kan je ook online ontdekken!

Poetry Portet
Quinten De Coene, de vaste tekenaar van Sprekende Ezels in de Hotsy Totsy (Gent), tekent live.

Een volledig overzicht van wat je op welke dag mag verwachten, vind je hier.

Vanaf 15.30 kan je op 14, 17, 19 en 20 juli ook op de zolder van het Poëziecentrum terecht voor de verschillende activiteiten van Poemtata!

praktische info: 

datum: Van 13 t.e.m. 22 juli 2018, elke dag vanaf 16:00 uur
locatie: Terras van Poëziecentrum en Café Ventura | Vrijdagmarkt 35-36, 9000 Gent
toegang: gratis