Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

Dirk Elst en Els Moors in het Zoniënwoud
zo 21 oktober 2018, 15u00
Zoniënwoud

Dichter des Vaderlands in het Zoniënwoud

LEES HIER DE BOSGEDICHTEN VAN ELS

Op 21 oktober, Dag van het Zoniënwoud, worden de bosgedichten voorgesteld die Dichter des Vaderlands Els Moors maakte tijdens haar zomerresidentie in het Zoniënwoud: Ruisbrousse. Een handleiding voor het Zoniënwoud. Deze unieke publicatie wordt voor de gelegenheid in 4 talen - Nederlands, Frans, Duits en Engels - gratis aangeboden aan de bosbezoekers ter plaatse. Voorafgaand aan de boekpresentatie is er een Roue de Poètes doorheen het bos!

In dit boekje krijgt u niet alleen de bosgedichten van Els Moors te lezen, ook Horizon+, het strategisch project om de connectiviteit met het Zoniënwoud te verbeteren, vertelt zijn verhaal. Vier koesterburen die leven in het bos worden belicht. Kunstenaar Kristof Morel goot die dieren letterlijk in glasramen op kathedraalformaat voor het bos. Schrijver/muzikant Dirk Elst heeft samen met Els Moors het bos in klanken gevat. Nu treden zij samen op, met het bos als derde muzikant in een luisterspel.

De boekvoorstelling wordt voorafgegaan door een Roue des Poètes, waar een schare van Belgische dichters, zowel Frans- als Nederlandstalig, op vier prachtige locaties in het woud opgesteld staan. De volgende dichters mag je verwachten: Els Moors, Charles Ducal, Laurence Vielle, Antoine Boutte, Dominique Masaut, Michaël Vandebril, Tom Nisse, Seckou Ouologuem, Lisette Lombé, Vincent Tholomé, Claude van de Berge, en Dirk Elst! Het publiek schuift in vier groepen door van locatie naar locatie, en hoort zo alle dichters aan het werk. De wandeling zal ook passeren langs de glasramen die Kristof Morel maakte in opdracht van Horizon+. Inschrijven vereist wegens beperkte plaatsen!


 

Dit project is een samenwerking van Dichter des Vaderlands, Poëziecentrum, MaelstrÖm ReEvolution, Maison de la Poésie d’Amay, Horizon+ en Toerisme Vlaams Brabant. Met de steun van Natuurinvest en Agentschap Natuur & Bos.

Dichter des Vaderlands is een organisatie van Poëziecentrum, VONK & Zonen, Maison de la Poésie de Namur, Maison de la Poésie d’Amay, fiEstival maelstrÖm, Midis de la Poésie, Poème 2, Jeugd & Poëzie en Passa Porta. Met dank aan de Nationale Loterij en haar spelers. Met de steun van het Cultureel samenwerkingsakkoord tussen de Vlaamse Gemeenschap en Franse gemeenschap.

Horizon+ is een intens samenwerkingsverband tussen de provincie Vlaams-Brabant, de Vlaamse overheid, Regionaal Landschap Dijleland en de gemeenten Overijse, Hoeilaart, Sint-Genesius-Rode en Tervuren, met steun van het Departement Omgeving. Deze partners zullen de komende twee jaar intens samenwerken om de connectiviteit met het Zoniënwoud te verbeteren.

 

praktische info: 

Datum: zondag 21 oktober 2018,
Roue des Poètes: 15-17:00 uur
Boekvoorstelling: 17-18:00 uur
Locatie
Het Kasteel van Groenendaal (start Roue des Poètes) & De Chalet (boekvoorstelling) | Duboislaan 1b, 1560 Hoeilaart
Inschrijven: via het online formulier| plaatsen voor de Roue des poètes zijn beperkt!