Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

Dichter op de brug - BRU.TAAL
za 06 mei 2017,
19u00 - 19u30
zo 07 mei 2017,
19u00 - 19u30
za 13 mei 2017,
19u00 - 19u30
Brugge

BRU∙TAAL // Dichter op de brug

In de openbare ruimte krioelen overal merkwaardige figuren. Tijdens Bru∙Taal zijn dat dichters op een brug. De dichter wordt omroeper, troubadour, of gewoon klokkenluider met het woord als instrument. De verwachtingen zijn hooggespannen! Kom mee luisteren, want er is plaats voor iedereen onder en om deze prachtige brug in hartje Brugge.

zaterdag 6 mei 2017: Charlotte Van den Broeck, Menno Wigman, Amjad Nasser

Spraakmakende en welsprekende dichteres Charlotte Van den Broeck, new romantic Menno Wigman en de speciale gast, de Jordaanse dichter Amjad Nasser vormen samen een tijdelijke poëtische drieëenheid op een wel heel unieke plek.

zondag 7 mei 2017: Lotte Dodion, Fatena Al-Ghorra, Herman Leenders

Lotte Dodions performance is sprankelend en direct, een gelukkig overblijfsel uit haar slam periode. Haar debuut Kanonnenvlees was meteen uitverkocht. Palestijns dichteres in ballingschap Fatena Al-Ghorra declameert als was ze een passionaria. Herman Leenders is de eerste (vrije) stadsdichter van Brugge. Een apart triumviraat van een half uur.

zaterdag 13 mei 2017: Lappersfort Poets Society met Peter Theunynck, Lies Van Gasse en Hilde Keteleer

Het Brugse initiatief Lappersfort Poets Society vaardigt drie van hun dichters af - Peter Theunynck, Lies Van Gasse en Hilde Keteleer - onder het motto “Mensen hebben bossen nodig en nog zoveel meer!”. Benieuwd naar de invulling van dat motto. Luister zelf naar hun talent, voor het uit de bomen valt.


Het nieuwe kunstencentrum KAAP zet samen met Brugse en nationale partners een gloednieuw literair stadsfestival op poten. Negen dagen en nachten, een keur aan schrijvers, verrassende vertellingen, brutaal taaltalent en spannende interventies in Brugge. Poëziecentrum zorgt voor een dosis poëzie tijdens het festival.

praktische info: 

 

datum: BRU∙TAAL: vr 5 mei tot za 13 mei 2017, Dichter op de brug: za 6, zo 7 en  za 13 mei 2017 van 19 tot 19:30 uur
locatie: Torenbrug (overgang Spaanse Loskaai - Gouden-Handrei), 8000 Brugge
toegang:
gratis
meer info:
www.kaap.be

Een organisatie van Kaap met de steun van Poëziecentrum.