Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

do 10 maart 2022, 17u00
Online via zoom (livestream vanuit Poëziecentrum)

Boekvoorstelling 'Vluchtlijnen van de poëzie'

In de SEL-reeks verschijnt de artikelenbundel Vluchtlijnen van de poëzie. Over het werk van Jeroen Mettes. In het boek vormt de experimentele dichtkunst en politieke essayistiek van Jeroen Mettes (1978 - 2006) het uitgangspunt voor een creatieve (her)lezing van de (recente) poëziegeschiedenis. Op donderdag 10 maart om 17uur wordt het boek feestelijk gepresenteerd via een livestream vanuit Poëziecentrum. 

Aafje de Roest (Universiteit Leiden) opent de gelegenheid en is presentator van dienst. Na een inleiding over de SEL-reeks door Lars Bernaerts (Universiteit Gent) reflecteert Dominique De Groen in een voordracht op de relatie tussen politiek en poëzie. Vervolgens geven samenstellers Siebe Bluijs (Universiteit van Tilburg) en Bram Ieven (Universiteit Leiden) uitleg over de inhoud van het boek. Aafke Romeijn draagt voor uit eigen werk. Alfred Schaffer neemt het eerste exemplaar in ontvangst en reflecteert op de betekenis van Mettes’ werk. Het programma duurt ongeveer 1 uur 15 minuten en nadien is er gelegenheid om online het glas te heffen. 

I.s.m. Academia Press, Universiteit Gent (Vakgroep Letterkunde), LUCAS (Universiteit Leiden) met de steun van Poëziecentrum.

 

praktische info: 

datum: donderdag 10 maart 2022 | 17 uur
locatie: Online, via Zoom (via livestream vanuit Poëziecentrum)
toegang: gratis
inschrijvens.v.bluijs@tilburguniversity.edu, na inschrijving ontvangt u de Zoom-link waarmee u toegang heeft tot de gelegenheid.