Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

vr 31 maart 2023, 20u00
Muntpunt (Munt 6, 1000 Brussel)

Boekvoorstelling 'Kleine wereld'

Op 31 maart wordt de nieuwe bundel 'Kleine wereld' van Mattijs Deraedt voorgesteld in Muntpunt in Brussel. Mattijs gaat in gesprek met schrijfster en interviewster Janna Reinsma en brengt gedichten uit de bundel. Schrijver en performer Hans Depelchin draagt zijn favoriete gedicht uit 'Kleine wereld' voor en brengt ook werk uit zijn eigen bundel 'Spanriem' (2022). Geïnteresseerden kunnen de dichtbundel kopen en laten signeren onder het genot van een glas.

Schrijf je hier in.

Meer informatie over de bundel

In Kleine wereld volg je Mattijs Deraedt op een poëtische reis door zijn directe omgeving. Hij graaft naar de onzichtbare lagen onder de dingen en ontdekt dat er in het alledaagse mysteries schuilgaan. Op een zintuiglijke manier reflecteert hij over de relatie tussen mens en dier, de voedingsindustrie en leven in de stad. In een taal die mag zingen en kronkelen laat hij verleden en heden in elkaar overvloeien en toont hij dat er in het kleine vaak iets groots te wachten ligt. 

Meer informatie over de auteur

‘Mattijs Deraedt ziet wat jij niet ziet. Vooral in de kleinste dingen, op de normaalste plekken. Waardoor de lezer, bij het lezen van de gedichten, niet alleen een nieuw paar ogen, maar ook een nieuwe, bezielde wereld krijgt.’ – Peter Verhelst

Mattijs Deraedt (1993) is dichter en poëzieredacteur bij het literaire tijdschrift Kluger Hans. Zijn debuutbundel De schaduw van wat zo graag in de zon was blijven staan (2020) stond op de shortlist van De Grote Poëzieprijs 2021.

 

praktische info: 
  • vrijdag 31 maart 2023 om 20u
  • Muntpunt (Munt 6, 1000 Brussel), ingang aan zijkant gebouw (Schildknaapstraat 26).
  • Gratis toegang
  • Schrijf je hier in