Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

za 10 augustus 2019, 11u00
Oostende

Apéro Poëzie #5 tijdens Theater Aan Zee 2019

Zanger Stijn Meuris nodigt dichter Roos Rebergen uit voor het aperitief. Laure Allain tekent live, en in deze laatste aflevering zijn er maar liefst twee genomineerden voor de Poëziedebuutprijs Aan Zee aanwezig: Radna Fabias en David Nolens lezen beiden voor uit eigen werk.

Stijn Meuris, ken je alszanger van Noordkaap en Monza, maatschappijcriticus en sterrenkijker. In deze Apéro Poëzie tast hij de grenzen van poëzie en songtekst af. Wat maakt een tekst tot poëzie? Dat zoekt hij uit samen met tekstschrijver en zangeres bij Roosbeef: Roos Rebergen. Zij publiceerde in 2016 de poëziebundel Ik ben al 11 jaar geen 16 meer. Een dubbele dosis nieuw poëzietalent om de reeks Apéro Poëzie feestelijk af te sluiten: Radna Fabias en David Nolens. Zij sluiten het rijte genomineerden voor de Poëziedebuutprijs Aan Zee en lezen voor uit respectievelijk Habitus en International Bakery. Laure Allain tekent live bij de poëzie. Eva van Manen zorgt voor de muzikale intermezzo’s tijdens elk aperitief. Haar muziek is een mix van pop, downtempo beats, spoken word, rap, ijle melodieën, warme synthesizers en haar poëtische teksten.

Op deze dag wordt tijdens Theater Aan Zee-prijsuitreiking in De Grote Post de winnaar van de Poëziedebuutprijs Aan Zee bekend gemaakt.

Apéro Poëzie
Tijdens ‘Apéro poëzie’ vertellen bekende lezers over de poëzie in hun leven, bij een aperitief en met zicht op zee. Bovendien brengen ze een dichter mee die ze bewonderen. Carl De Strycker, directeur van Poëziecentrum en hoofdredacteur van Poëziekrant, gaat met hen in gesprek over de verzen die hun leven veranderd hebben en over wat poëzie voor hen betekent.

In Apéro Poëzie wordt niet alleen gepraat over poëzie, maar worden gedichten ook gelezen, getoond, live getekend en gezongen! In elke aflevering is er ook plaats voor een poëziedebutant. Dat is telkens een van de genomineerden van de Poëziedebuutprijs Aan Zee, een initiatief van deAuteurs & Poëziecentrum i.s.m. TAZ en KAAP. Uit de poëziedebuten van 2018 zijn de bundels van Moya De Feyter, Roelof ten Napel, Gerda Blees, Radna Fabias en David Nolens geselecteerd. Die dichters worden uitgenodigd om voor te lezen tijdens Apéro Poëzie. Vijf illustratoren zorgen voor live tekeningen bij de voorgelezen gedichten. 

Een boeiende babbel over poëzie met muzikale ondertoon, en uniek beeld bij de tekst.

Perfect om uw dag poëtisch aan te vangen!

 Foto's © Rob Walbers, Felix Baumsteiger, Wouter le Duc, Michiel Hendryckx

Een programma van Poëziecentrum, deAuteurs & TAZ, met de steun van KAAP.

praktische info: 

datum: zaterdag 10 augustus 2019 | 11 - 12:15 u // Prijsuitreiking: 19 u
locatie: KAAP/ Vrijstaat O. | Zeedijk 10, Koning Boudewijnpromenade, 8400 Oostende  // prijsuitreiking Poëziedebuutprijs Aan Zee: De Grote Post |Hendrik Serruyslaan 18a, 8400 Oostende 
toegang€ 12/ add € 13
info & tickets: theateraanzee.be