Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

Apéro Poëzie #5 tijdens Theater Aan Zee 2018
za 04 augustus 2018, 11u00
Oostende

Apéro Poëzie #5 tijdens Theater Aan Zee 2018

UITVERKOCHT

Schrijver en tv-maker Alicja Gescinska nodigt dichter Peter Verhelst uit voor het aperitief. Sarah Yu Zeebroek maakt tekeningen en genomineerde voor de Poëziedebuutprijs Aan Zee, Simone Atangana Bekono, leest voor uit eigen werk.

Alicja Gescinska is een Pools-Belgische filosofe, schrijfster en tv-maakster. Met haar eerste roman Een soort van liefde (2016) won ze de Debuutprijs. In Wanderlust, een programma van Canvas, gaat ze filosofische gesprekken aan met filosofen, schrijvers, kunstenaars en wetenschappers. De dichter die zij uitnodigt is Peter Verhelst, die in 1987 debuteerde met de dichtbundel Obsidiaan en sindsdien heel wat prijzen in de wacht sleepte. Voor de bloemlezing Koor selecteerde hij 120 gedichten uit eerder werk. Simone Atangana Bekono maakt het rijtje debutanten volledig. Muzikant, illustrator & kunstenares Sarah Yu Zeebroek tekent live bij de poëzie. Ahmed Roni brengt samen met een bevriende muzikant etnisch-Koerdische muziek in het programma.

Op deze dag wordt ook de winnaar van de Poëziedebuutprijs Aan Zee bekend gemaakt! Hij of zij krijgt om 19:00 uur een cheque van €1.500 overhandigd in De Grote Post.

Apéro Poëzie

Tijdens ‘Apéro poëzie’ vertellen bekende lezers over de poëzie in hun leven, bij een aperitief en met zicht op zee. Bovendien brengen ze een dichter mee die ze bewonderen. Carl De Strycker, directeur van Poëziecentrum en hoofdredacteur van Poëziekrant, gaat met hen in gesprek over de verzen die hun leven veranderd hebben en over wat poëzie voor hen betekent.

In Apéro Poëzie wordt niet alleen gepraat over poëzie, maar worden gedichten ook gelezen, getoond, live getekend en gezongen! In elke aflevering is er ook plaats voor een poëziedebutant. Dat is telkens een van de genomineerden van de Poëziedebuutprijs Aan Zee, een initiatief van deAuteurs & Poëziecentrum i.s.m. TAZ en met de steun van KAAP. Uit de poëziedebuten van 2017 zijn de bundels van Vicky Francken, Joost Decorte, Laurens Ham, Dominique De Groen en Simone Atangana Bekono geselecteerd. Deze dichters worden uitgenodigd om voor te lezen tijdens Apéro Poëzie.

Vijf illustratoren zorgen voor live tekeningen bij de voorgelezen gedichten.

Een boeiende babbel over poëzie met muzikale ondertoon, en uniek beeld bij de tekst. 
Perfect om uw dag poëtisch aan te vangen!

Foto's © Stephan Vanfleteren, Gwen De Vylder, Gaby Jongelen, Koen Broos


 

Een programma van deAuteurs & Poëziecentrum i.s.m. TAZ en met de steun van KAAP.

 

praktische info: 

datum: Zaterdag 4 augustus 2018, van 11 tot 12:15 uur 
locatie: KAAP/Vrijstaat O. | Zeedijk 10, Koning Boudewijnpromenade, 8400 Oostende 
toegang: € 12 / add € 13
info en ticketswww.theateraanzee.be