Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

Charlotte Van den Broeck & Caroline Pauwels
za 05 augustus 2017,
11u00 - 12u15
Oostende

Apéro Poëzie #5 op Theater Aan Zee 2017

VUB-rector Caroline Pauwels nodigt dichter Charlotte Van den Broeck uit. Sabien Clement maakt tekeningen en de laureaat van de Poëziedebuutprijs Aan Zee draagt voor uit eigen werk. Foto Charlotte Van den Broeck © Koen Broos, foto Caroline Pauwels ©  VUB-Lies Willaert

Caroline Pauwels is rector van de Vrije Universiteit Brussel. Ze is lid van de Koninklijke Vlaamse Academie van België voor Wetenschappen en Kunsten en organiseerde de World Difference Day, die aandacht vestigt op de vrijheid van meningsuiting en media. De dichter die zij uitnodigt, is Charlotte Van den Broeck, die vorig jaar als jongste gastlandspreker ooit de Frankfurter Buchmesse mocht openen. Voor Kameleon (Arbeiderspers, 2015) won ze de Herman de Coninck Debuutprijs. Ze is tevens de eerste festivaldichter van Theater Aan Zee en pent elke dag een gedicht dat je kan lezen in de ‘poëziedreef’ in het Leopoldpark. 

Tijdens deze laatste sessie draagt de laureaat van de Poëziedebuutprijs Aan Zee voor uit eigen werk! Sabien Clement maakt tekeningen. Haar werk is te vinden in prenten- en poëzieboeken, maar ook op affiches, muren, tegels, kaartjes, pralines,… Voor de illustraties in Linus, bekroond met Boekenpluim en Gouden Uil, werkte ze samen met illustrator Pieter Gaudesaboos.

Boudy Verleye beter bekend als Brihang zal u bekoren met een uitzonderlijke muzikaal-verbale West Vlaamse performance.

Apéro Poëzie

Tijdens ‘Apéro poëzie’ vertellen bekende lezers over de poëzie in hun leven, bij een aperitief en met zicht op zee. Bovendien brengen ze een dichter mee die ze bewonderen. Carl De Strycker, directeur van Poëziecentrum en hoofdredacteur van Poëziekrant, gaat met hen in gesprek over de verzen die hun leven veranderd hebben en over wat poëzie voor hen betekent.

In Apéro Poëzie wordt niet alleen gepraat over poëzie, maar worden gedichten ook gelezen, getoond, live getekend en gezongen! In elke aflevering is er ook plaats voor een poëziedebutant. Dat is telkens een van de genomineerden van de gloednieuwe Poëziedebuutprijs Aan Zee, een initiatief van deAuteurs & Poëziecentrum i.s.m. TAZ. Uit de poëziedebuten van 2016 zijn de bundels van Idwer de la ParraFrank KeizerMustafa Kör en Hannah van Binsbergen geselecteerd. Deze dichters worden uitgenodigd om voor te lezen tijdens Apéro Poëzie.

Vijf illustratoren zorgen voor live tekeningen bij de voorgelezen gedichten.

Een boeiende babbel over poëzie met muzikale ondertoon, en uniek beeld bij de tekst. 
Perfect om uw dag poëtisch aan te vangen!


Een programma van Theater aan Zee en Poëziecentrum, met dank aan deAuteurs en Vrijstaat O.

praktische info: 

datum: zaterdag 5 augustus 2017, van 11 tot 12:15 uur
locatie: KAAP | Vrijstaat O., Zeedijk 10, Koning Boudewijnpromenade, 8400 Oostende
toegang: € 12 / add € 13
info en tickets: www.theateraanzee.be