Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

do 08 augustus 2019, 11u00
Oostende

Apéro Poëzie #4 tijdens Theater Aan Zee 2019

I.s.m. KANTL. Radiopresentatrice Roos Van Acker nodigt dichter Annemarie Estor uit voor het aperitief. Lise Vanlerberghe tekent live en genomineerde voor de Poëziedebuutprijs Aan Zee Roelof ten Napel leest voor uit eigen werk.

Roos Van Acker is bekend als presentator en liefhebber van mooi Nederlands. En waar klinkt de taal het mooist? In poëzie natuurlijk! Ze studeerde Germaanse talen en maakte een scriptie over de poëzie van Herman de Coninck. Zij is dan ook de geknipte gast om een aantal dichters uit de literaire canon onder de loep te nemen. Dat doet zij graag samen met Annemarie Estor, van wie de recente bundel Niemandslandnacht bekroond werd met de Jan Campert-prijs. Debutant Roelof ten Napel brengt gedichten uit zijn bejubelde eerste bundel. Illustrator en cartoonist Lise Vanlerberghe zorgt voor beelden bij de gedichten. Eva van Manen zorgt voor de muzikale intermezzo’s tijdens elk aperitief. Haar muziek is een mix van pop, downtempo beats, spoken word, rap, ijle melodieën, warme synthesizers en haar poëtische teksten.

Apéro Poëzie
Tijdens ‘Apéro poëzie’ vertellen bekende lezers over de poëzie in hun leven, bij een aperitief en met zicht op zee. Bovendien brengen ze een dichter mee die ze bewonderen. Carl De Strycker, directeur van Poëziecentrum en hoofdredacteur van Poëziekrant, gaat met hen in gesprek over de verzen die hun leven veranderd hebben en over wat poëzie voor hen betekent.

In Apéro Poëzie wordt niet alleen gepraat over poëzie, maar worden gedichten ook gelezen, getoond, live getekend en gezongen! In elke aflevering is er ook plaats voor een poëziedebutant. Dat is telkens een van de genomineerden van de Poëziedebuutprijs Aan Zee, een initiatief van deAuteurs & Poëziecentrum i.s.m. TAZ en KAAP. Uit de poëziedebuten van 2018 zijn de bundels van Moya De Feyter, Roelof ten Napel, Gerda Blees, Radna Fabias en David Nolens geselecteerd. Die dichters worden uitgenodigd om voor te lezen tijdens Apéro Poëzie. Vijf illustratoren zorgen voor live tekeningen bij de voorgelezen gedichten. 

Een boeiende babbel over poëzie met muzikale ondertoon, en uniek beeld bij de tekst.

Perfect om uw dag poëtisch aan te vangen!

 Foto's © VRT, Jan Reinier van der Vliet

Een programma van Poëziecentrum, deAuteurs & TAZ, met de steun van KAAP.

praktische info: 

datum: donderdag 8 augustus 2019 | 11 - 12:15 u
locatie: KAAP/ Vrijstaat O. | Zeedijk 10, Koning Boudewijnpromenade, 8400 Oostende 
toegang€ 12/ add € 13
info & tickets: theateraanzee.be