Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

Apéro Poëzie #4 tijdensTheater Aan Zee 2018
do 02 augustus 2018, 11u00
Oostende

Apéro Poëzie #4 tijdens Theater Aan Zee 2018

Historicus Herman Balthazar nodigt dichter Roel Richelieu Van Londersele uit voor het aperitief. Ann De Bode maakt tekeningen en genomineerde voor de Poëziedebuutprijs Dominique De Groen, leest voor uit eigen werk.

Herman Balthazar is een Vlaams historicus met een grote liefde voor poëzie. Hij was twintig jaar lang hoogleraar en gouverneur van de provincie Oost-Vlaanderen. Herman Balthazar nodigt Roel Richelieu Van Londersele uit op het aperitief: dichter, romanschrijver, thrillerauteur, redacteur en docent. Hij werd onderscheiden met de Louis Paul Boonprijs en won voor zijn gedicht Mats de Herman de Conincksprijs. Dominique De Groen leest voor uit haar debuut. Ann De Bode zal dit aperitief voorzien van live tekeningen. Zij illustreerde al meer dan 200 boeken als kinderboekenillustrator, en kreeg vijf keer op rij de Publieksprijs van de Picturale in Ronse. Ook Jana Arns  zal kort iets voorlezen. Ahmed Roni brengt samen met een bevriende muzikant etnisch-Koerdische muziek in het programma.

Apéro Poëzie

Tijdens ‘Apéro poëzie’ vertellen bekende lezers over de poëzie in hun leven, bij een aperitief en met zicht op zee. Bovendien brengen ze een dichter mee die ze bewonderen. Carl De Strycker, directeur van Poëziecentrum en hoofdredacteur van Poëziekrant, gaat met hen in gesprek over de verzen die hun leven veranderd hebben en over wat poëzie voor hen betekent.

In Apéro Poëzie wordt niet alleen gepraat over poëzie, maar worden gedichten ook gelezen, getoond, live getekend en gezongen! In elke aflevering is er ook plaats voor een poëziedebutant. Dat is telkens een van de genomineerden van de Poëziedebuutprijs Aan Zee, een initiatief van deAuteurs & Poëziecentrum i.s.m. TAZ en met de steun van KAAP. Uit de poëziedebuten van 2017 zijn de bundels van Vicky Francken, Joost Decorte, Laurens Ham, Dominique De Groen en Simone Atangana Bekono geselecteerd. Deze dichters worden uitgenodigd om voor te lezen tijdens Apéro Poëzie.

Vijf illustratoren zorgen voor live tekeningen bij de voorgelezen gedichten.

Een boeiende babbel over poëzie met muzikale ondertoon, en uniek beeld bij de tekst. 
Perfect om uw dag poëtisch aan te vangen!

Foto's © Michiel Hendryckx, Walter Meurrens, William Beaton, Lieve Blancqaert


 

Een programma van deAuteurs & Poëziecentrum i.s.m. TAZ en met de steun van KAAP.

praktische info: 

datum: donderdag 2 augustus 2018, van 11 tot 12:15 uur 
locatie: KAAP/Vrijstaat O. | Zeedijk 10, Koning Boudewijnpromenade, 8400 Oostende 
toegang: € 12 / add € 13
info en ticketswww.theateraanzee.be