Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

Hendrik Van Doorn & Charles Ducal
do 03 augustus 2017,
11u00 - 12u15
Oostende

Apéro Poëzie #4 op Theater Aan Zee 2017

Acteur, danser en beeldend kunstenaar Hendrik Van Doorn nodigt voormalig Dichter des Vaderlands Charles Ducal uit. Hannah van Binsbergen is de genomineerde dichter voor de Poëziedebuutprijs Aan Zee 2017. Ephameron of Eva Cardon maakt live-illustraties bij de gedichten. Foto Charles Ducal © Merlijn Doomernik

Acteur, danser en beeldend kunstenaar Hendrik Van Doorn speelde in ’94 voor het eerst in een stuk van Eric De Volder (1946-2010), om later een vaste waarde te worden bij Toneelgroep Ceremonia. De Volder was in 2001 de eerste centrale gast van TAZ; vandaag brengt de laatste voorstelling van het KIP voor TAZ 2017 hulde aan zijn werk. Hebben Van Doorns diepe wortels in het teksttheater zijn liefde voor de poëzie aangewakkerd? Hij nodigt Charles Ducal uit op het aperitief, een dichter die sinds zijn debuut Het huwelijk een belangrijke stem is in de poëzie, en die in 2014 de eerste Dichter des Vaderlands van België werd. 

Hannah van Binsbergen is de genomineerde dichter voor de Poëziedebuutprijs Aan Zee 2017. Als illustrator en beeldverhaalauteur maakt Eva Cardon onder artiestennaam Ephameron gevoelig, verhalend werk over het leven van alledag. Ze organiseert, over de landsgrenzen heen, een breed gamma aan tentoonstellingen en is ook actief als curator van kunstprojecten. In eigen land doceert Cardon Illustratie en Beeldverhaal aan twee kunsthogescholen.

Boudy Verleye beter bekend als Brihang zal u bekoren met een uitzonderlijke muzikaal-verbale West Vlaamse performance.

Apéro Poëzie

Tijdens ‘Apéro poëzie’ vertellen bekende lezers over de poëzie in hun leven, bij een aperitief en met zicht op zee. Bovendien brengen ze een dichter mee die ze bewonderen. Carl De Strycker, directeur van Poëziecentrum en hoofdredacteur van Poëziekrant, gaat met hen in gesprek over de verzen die hun leven veranderd hebben en over wat poëzie voor hen betekent.

In Apéro Poëzie wordt niet alleen gepraat over poëzie, maar worden gedichten ook gelezen, getoond, live getekend en gezongen! In elke aflevering is er ook plaats voor een poëziedebutant. Dat is telkens een van de genomineerden van de gloednieuwe Poëziedebuutprijs Aan Zee, een initiatief van deAuteurs & Poëziecentrum i.s.m. TAZ. Uit de poëziedebuten van 2016 zijn de bundels van Idwer de la ParraFrank KeizerMustafa Kör en Hannah van Binsbergen geselecteerd. Deze dichters worden uitgenodigd om voor te lezen tijdens Apéro Poëzie.

Vijf illustratoren zorgen voor live tekeningen bij de voorgelezen gedichten.

Een boeiende babbel over poëzie met muzikale ondertoon, en uniek beeld bij de tekst. 
Perfect om uw dag poëtisch aan te vangen!


Een programma van Theater aan Zee en Poëziecentrum, met dank aan deAuteurs en Vrijstaat O.

praktische info: 

datum: donderdag 3 augustus 2017, van 11 tot 12:15 uur
locatie: KAAP | Vrijstaat O., Zeedijk 10, Koning Boudewijnpromenade, 8400 Oostende
toegang: € 12 / add € 13
info en tickets: www.theateraanzee.be