Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

di 06 augustus 2019, 11u00
Oostende

Apéro Poëzie #3 tijdens Theater Aan Zee 2019

UITVERKOCHT

Acteur Warre Borgmans nodigt dichter Lies Van Gasse uit voor het aperitief. Kristof Devos tekent live en genomineerde voor de Poëziedebuutprijs Aan Zee Gerda Blees leest voor uit eigen werk.

Warre Borgmans is bij jong en oud bekend door televisieprogramma’s als Kulderzipken, Windkracht 10, Het eiland en de Blinker-films. Minder gekend is zijn liefde voor poëzie. Tijdens Apéro Poëzie onthult hij wat poëzie voor hem betekent. Hij nodigt dichter, beeldend kunstenaar en leraar Lies Van Gasse uit. Zij won de prijs van de provincie Oost-Vlaanderen voor haar bundel Brak de waterdrager en combineert in haar werk graag woord en beeld. Debutant Gerda Blees brengt een selectie uit haar debuutbundel Dwaallichten. Kristof Devos maakt live illustraties bij de gedichten. Devos maakt illustraties voor alle leeftijden. Zijn boeken verschenen in maar liefst zes landen. Eva van Manen zorgt voor de muzikale intermezzo’s tijdens elk aperitief. Haar muziek is een mix van pop, downtempo beats, spoken word, rap, ijle melodieën, warme synthesizers en haar poëtische teksten.

Apéro Poëzie
Tijdens ‘Apéro poëzie’ vertellen bekende lezers over de poëzie in hun leven, bij een aperitief en met zicht op zee. Bovendien brengen ze een dichter mee die ze bewonderen. Carl De Strycker, directeur van Poëziecentrum en hoofdredacteur van Poëziekrant, gaat met hen in gesprek over de verzen die hun leven veranderd hebben en over wat poëzie voor hen betekent.

In Apéro Poëzie wordt niet alleen gepraat over poëzie, maar worden gedichten ook gelezen, getoond, live getekend en gezongen! In elke aflevering is er ook plaats voor een poëziedebutant. Dat is telkens een van de genomineerden van de Poëziedebuutprijs Aan Zee, een initiatief van deAuteurs & Poëziecentrum i.s.m. TAZ en KAAP. Uit de poëziedebuten van 2018 zijn de bundels van Moya De Feyter, Roelof ten Napel, Gerda Blees, Radna Fabias en David Nolens geselecteerd. Die dichters worden uitgenodigd om voor te lezen tijdens Apéro Poëzie. Vijf illustratoren zorgen voor live tekeningen bij de voorgelezen gedichten. 

Een boeiende babbel over poëzie met muzikale ondertoon, en uniek beeld bij de tekst.

Perfect om uw dag poëtisch aan te vangen!

 Foto's © Hugo Van Beveren, Buffel, Kristof Claeys

Een programma van Poëziecentrum, deAuteurs & TAZ, met de steun van KAAP.

praktische info: 

datum: dinsdag 6 augustus 2019 | 11 - 12:15 u
locatie: KAAP/ Vrijstaat O. | Zeedijk 10, Koning Boudewijnpromenade, 8400 Oostende 
toegang€ 12/ add € 13
info & tickets: theateraanzee.be