Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

do 01 augustus 2019, 11u00
Oostende

Apéro Poëzie #1 tijdens Theater Aan Zee 2019

UITVERKOCHT

Mia Doornaert, opiniemaakster & voorzitter van de raad van bestuur van het VFL, nodigt dichter Charlotte Van den Broeck uit voor het aperitief. Jan De Kinder tekent live en genomineerde voor de Poëziedebuutprijs Aan Zee Moya De Feyter leest voor uit eigen werk.

Mia Doornaert is journaliste, opiniemaakster en Frankrijkkenner en daarnaast ook voorzitter van de raad van bestuur van het Vlaams Fonds voor de Letteren. Zij komt vertellen over de verzen die er voor haar toe doen. Weerspiegelen haar poëziekeuzes haar interesses? Zij nodigt Charlotte Van den Broeck uit, die dit voorjaar de Paul Snoekprijs voor poëzie in ontvangst mocht nemen voor haar tweede bundel Nachtroer (2017). Debutante Moya De Feyter leest voor, Jan De Kinder, van wie de boeken sinds 2002 in zestien talen verschenen, tekent bij de gedichten. Eva van Manen zorgt voor de muzikale intermezzo’s tijdens elk aperitief. Haar muziek is een mix van pop, downtempo beats, spoken word, rap, ijle melodieën, warme synthesizers en haar poëtische teksten.

Apéro Poëzie
Tijdens ‘Apéro poëzie’ vertellen bekende lezers over de poëzie in hun leven, bij een aperitief en met zicht op zee. Bovendien brengen ze een dichter mee die ze bewonderen. Carl De Strycker, directeur van Poëziecentrum en hoofdredacteur van Poëziekrant, gaat met hen in gesprek over de verzen die hun leven veranderd hebben en over wat poëzie voor hen betekent.

In Apéro Poëzie wordt niet alleen gepraat over poëzie, maar worden gedichten ook gelezen, getoond, live getekend en gezongen! In elke aflevering is er ook plaats voor een poëziedebutant. Dat is telkens een van de genomineerden van de Poëziedebuutprijs Aan Zee, een initiatief van deAuteurs & Poëziecentrum i.s.m. TAZ en KAAP. Uit de poëziedebuten van 2018 zijn de bundels van Moya De Feyter, Roelof ten Napel, Gerda Blees, Radna Fabias en David Nolens geselecteerd. Die dichters worden uitgenodigd om voor te lezen tijdens Apéro Poëzie. Vijf illustratoren zorgen voor live tekeningen bij de voorgelezen gedichten. 

Een boeiende babbel over poëzie met muzikale ondertoon, en uniek beeld bij de tekst.

Perfect om uw dag poëtisch aan te vangen!

 Foto's ©  Koen Broos, Steven Massaert

Een programma van Poëziecentrum, deAuteurs & TAZ, met de steun van KAAP.

praktische info: 

datum: donderdag 1 augustus 2019 | 11 - 12:15 u
locatie: KAAP/ Vrijstaat O. | Zeedijk 10, Koning Boudewijnpromenade, 8400 Oostende
toegang: € 12/ add € 13
info & tickets: theateraanzee.be