Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

Apéro Poëzie #1 op Theater Aan Zee 2018
do 26 juli 2018, 11u00
Oostende

Apéro Poëzie #1 op Theater Aan Zee 2018

Muzikant Erik de Jong, de man achter Spinvis, nodigt dichter Ingmar Heytze uit voor het aperitief. Randall Casaer maakt tekeningen en genomineerde voor de Poëziedebuutprijs Aan Zee, Vicky Francken, leest voor uit eigen werk.

 

Erik de Jong is de man achter de Nederlandse eenmansband Spinvis. Met zijn muziek won hij al verschillende prijzen zoals de Annie M.G. Schmidt-prijs. In april 2017 verscheen zijn recentste album: Trein vuur dageraad. Zijn teksten worden gekenmerkt door een poëtische inslag. Hij nodigt de Nederlandse schrijver en dichter Ingmar Heytze uit voor het aperitief. Hij was de eerste officiële Utrechtse stadsdichter. In vijfentwintig jaar dichterschap verschenen vijftien bundels van zijn hand; een nieuwe bundel is momenteel in de maak. Vicky Francken leest voor. Randall Casaer, die ook enkele graphic poems op zijn naam heeft staan,tekent live bij de voorgelezen gedichten. Ahmed Roni brengt samen met een bevriende muzikant etnisch-Koerdische muziek in het programma.

Apéro Poëzie

Tijdens ‘Apéro poëzie’ vertellen bekende lezers over de poëzie in hun leven, bij een aperitief en met zicht op zee. Bovendien brengen ze een dichter mee die ze bewonderen. Carl De Strycker, directeur van Poëziecentrum en hoofdredacteur van Poëziekrant, gaat met hen in gesprek over de verzen die hun leven veranderd hebben en over wat poëzie voor hen betekent.

In Apéro Poëzie wordt niet alleen gepraat over poëzie, maar worden gedichten ook gelezen, getoond, live getekend en gezongen! In elke aflevering is er ook plaats voor een poëziedebutant. Dat is telkens een van de genomineerden van de Poëziedebuutprijs Aan Zee, een initiatief van deAuteurs & Poëziecentrum i.s.m. TAZ en met de steun van KAAP. Uit de poëziedebuten van 2017 zijn de bundels van Vicky Francken, Joost Decorte, Laurens Ham, Dominique De Groen en Simone Atangana Bekono geselecteerd. Deze dichters worden uitgenodigd om voor te lezen tijdens Apéro Poëzie.

Vijf illustratoren zorgen voor live tekeningen bij de voorgelezen gedichten.

Een boeiende babbel over poëzie met muzikale ondertoon, en uniek beeld bij de tekst. 
Perfect om uw dag poëtisch aan te vangen!

Foto's © Linelle Deunk, Ivan Put, Marc Driessen, Merlijn Doomerink


Een programma van deAuteurs & Poëziecentrum i.s.m. TAZ en met de steun van KAAP.

praktische info: 
 

datum: donderdag 26 juli 2018, van 11 tot 12:15 uur 
locatie: KAAP/Vrijstaat O. | Zeedijk 10, Koning Boudewijnpromenade, 8400 Oostende 
toegang: € 12 / add € 13
info en tickets: www.theateraanzee.be