Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

Kalimafiesta 19-21.03.2020
do 19 maart 2020, 10u00 - za 21 maart 2020, 22u00
Brussel

AFGELAST: Kalimafiesta. Pop-up poëziefestival Brussel

Met K A L I M A F I E S T A schrijven we een spetterend slotakkoord aan twee jaar Vaderlands dichterschap van Els MoorsKalimafiesta is een feestelijke poëziehappening, een wervelend pop-up festival dat gedurende drie dagen Brussel overvalt met mooie woorden. Kalimafiesta koppelt Arabische dichters aan Nederlandstalige, Brusselse en Franstalige collega’s.  In aanloop naar het festival vertalen ze elkaars werk. Op 19, 20 en 21 maart 2020 trekken ze gewapend met elkaars woorden de stad in. In duo’s zorgen ze voor onverwachte optredens op verrassende locaties.

Kalimafiesta - Poëziefestival from Paukeslag on Vimeo.

 

Donderdag 19 maart 2020: Kick-off

De eerste dag van het festival trekt de deur naar de Arabische poëzie wagenwijd open. Dichter des Vaderlands Carl Norac trekt samen met Salah Badis naar een Brusselse school voor workshops. ’s Avonds bloeit de Arabische poëzie open in het hart van de stad. 

Vrijdag 20 maart 2020 - Take it to the streets!
 
Dichters veroveren straten, metro’s, scholen en boren zich met onverwachte optredens in de harten & geesten van toevallige passanten in verschillende Brusselse buurten. 

Zaterdag 21 maart 2020: Poëzie onder stroom
Op de werelddag van de poëzie stoomt en dampt de poëzie op Kalimafiesta. In de namiddag in een badhuis, ’s avonds op hét slotfeest waar poëzie en slam, dichters en publiek met elkaar versmelten. Een avond met poëzie van alle dichters x Bledarte Collective x Jardin x Hussein Rassim x Kabylie Minogue.

Bekijk hier het volledige festivalprogramma!

Een project van VONK & Zonen in samenwerking met Poëziecentrum, de partners van Dichter des VaderlandsPassa PortaBozarthe Mahmoud Darwish Chairde Markten en Jeugdhuis Chicago met de steun van Literatuur Vlaanderende Nationale Loterijde Vlaamse Gemeenschapscommissie en Darna Vlaams-Marokkaans culturenhuis.

praktische info: 

datum: donderdag 19 - zaterdag 21 maart 2020: kijk hier voor de timetable

Slotfeest
datum: zaterdag 21 maart 2020 | 20:30
locatie: RECYCLART | Manchesterstraat 15, 1080 Sint-Jans Molenbeek
toegang: € 5 (vvk) / €  7 (add)
tickets: via deze link
meer info: vonkenzonen.be