Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

Een asgrauwe dageraad

Een asgrauwe dageraad, dichtwerk van Wang Jiaxin en vertaald door Silvia Marijnissen, ligt vanaf nu bij Poëziecentrum in de winkel. De vrije verzen van Wang Jiaxin zijn bedrieglijk eenvoudig en kristalhelder maar hebben een hele reikwijdte aan betekenissen. In een eigen, rustige stijl ontvouwt hij zijn visie op de verhouding van het individu tot de samenleving, de geschiedenis, het lot, de mensheid. 

 

De Chinese dichter WANG JIAXI (1957) werd, zoals zovelen van zijn generatie, tijdens de Culturele Revolutie naar het platteland gestuurd voor ‘heropvoeding’. Twee jaar na de dood van Mao Zedong kon hij, in 1978, alsnog Chinees gaan studeren aan de universiteit van Wuhan. In 1985 publiceerde hij zijn eerste dichtbundel. Hij schopte het uiteindelijk tot redacteur, essayist, criticus, literair vertaler en hoogleraar Chinese letterkunde. Sinds die eerste bundel is hij gestaag blijven publiceren, won hij vele nationale en internationale prijzen en nam deel aan vele poëziefestivals over de hele wereld. Hij is geroemd om zijn Chinese vertalingen van onder anderen Paul Celan, Marina Tsvetajeva, Federico García Lorca en Osip Mandelstam.

In Een asgrauwe dageraad ontvouwt hij via een eigen, rustige stijl zijn visie op de verhouding van het individu tot de samenleving, de geschiedenis, het lot, de mensheid. In de schaduw van verleden en heden zoekt hij naar waarheden, grote en kleine, vanuit de directe ervaring. Al spelen zijn gedichten vaak in de winter, ’s nachts of in het duister, Wang Jiaxin ziet toch aan de andere kant de zon. Of staat hij altijd in een dageraad, maar één die niet altijd rooskleurig is?

Deze overzichtsbundel van het werk van Wang Jiaxin kwam tot stand onder de redactie van Silva Marijnissen (1970), vertaalster van Chinese literatuur, onder meer van romans van Mo Yan en Chang Eileen, van moderne poëzie van Jidi Majia, Yang Mu, Ye Mimi, Hsia Yu, Shang Ch’in, Duoduo en Chen Li en van klassieke landschapspoëzie.


 

Specificaties: 

Publicatiejaar: 2021
Prijs: € 20,00
Pagina's: ca. 88
Paperback
Afmetingen: 14 X 22 CM
ISBN 978–90-5655–419-4


 

--> BESTEL DIT BOEK VIA DE WEBSHOP

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

bestel