Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

aquarel_vanriet.jpg

Jan Vanriet

Editie 'Kouwe kleren. Gedichten 2008-2019' met genummerde aquarel van Jan Vanriet

Exclusieve uitgave van Jan Vanriets nieuwe verzamelbundel Kouwe kleren. Gedichten 2008-2019 voorzien van een genummerde en door de auteur gesigneerde met aquarel ingekleurede print (formaat 15,8 x 21 cm). Vooraf intekenen noodzakelijk. 

Aquarel (c) Jan Vanriet. Bekijk de aquarel hier in detail.

Vooraf intekenen noodzakelijk via onze uitgeverij.

De genummerde en gesigneerde bundel met een met aquarel ingekleurde print is uniek en er zijn slechts 20 exemplaren beschikbaar. Snel zijn is hier dus de boodschap. Voor € 150 wordt u de trotse bezitter van een echte Jan Vanriet.
U kunt uiteraard ook de reguliere uitgave van de bundel zonder bijgevoegde aquarel bestellen.

Opgelet! De prijzen gelden bij afhaling in het Poëziecentrum in Gent, in geval van verzending worden er nog verzendingskosten in rekening gebracht.

 

Jan Vanriet (Antwerpen 1948) debuteerde in 1967 als dichter en behoorde met zijn geëngageerde parlandogedichten tot de groep van het Nieuw Realisme. Vrij snel evolueerden zijn teksten naar een meer beeldrijke, associatieve taal die tot op heden zijn gedichten kenmerkt. Thema’s die opduiken in zijn bundel Staat van beleg uit 1979 zijn ook vandaag de dag nog aan de orde.
De  verzamelbundel Kouwe kleren wil deze continuïteit aantonen met een keuze uit vijf dichtbundels, aangevuld met ongepubliceerde gedichten, en bevestigen dat deze dichter een ‘œuvrebouwer’ is, zoals Stefan Hertmans over Vanriet als beeldend kunstenaar schreef: ‘Typerend voor een œuvre-bouwer is de neiging om een eigen wereld te construeren waarin velerlei andere werelden opduiken, opgeslorpt en verwerkt worden, gemetamorfoseerd tot iets onvervreemdbaars eigens.’ De nieuwe verzamelbundel werd vormgegeven door Dooreman.
Zeker niet te vergeten: Jan Vanriet is een belangrijk schilder die deelnam aan de biënnales van Sao Paulo en Venetië, wiens werk wordt geëxposeerd in musea en galeries over heel de wereld.
In 2018 Publiceerde Jan Vanriet het bejubelde egodocument Radeloos geluk dat werd genomineerd voor de Bookspot Literatuurprijs 2018 en de LangZullenWeLezen-trofee van de VRT.

Op 27 april 2019 stelt hij zijn boek voor in het Letterenhuis.

 


Publicatiejaar: 2019
Pagina's: ca. 288
Hard cover | Afmeting: 16 x 23,7 cm 
ISBN 978 90 5655 147 6
Prijs: € 150 - Inclusief aqaurel door Jan Vanriet, afmetingen 15,8 x 21cm, los bijgevoegd bij bundel


 

bestel