Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

 

De Schrijverspodiumprijs: de €1000,- dichtwedstrijd voor iedereen

Deadline: 
di 24 april 2018, 23u45
Organisatie: 
Het Schrijverspodium

Het Schrijverspodium organiseert openbare dichtwedstrijden voor iedereen. Zowel beginnende als ervaren schrijvers maken kans op mooie prijzen. Zo is voor deze 8ste editie een prijzenpot met een totale waarde van €1000,- beschikbaar, die wordt verdeeld over acht prijzen waarvan er drie democratisch tot stand komen (gekozen door de deelnemers zelf) en de overige vijf door de redactie van deze wedstrijd worden gekozen.
De democratisch bepaalde 1ste, 2e en 3e prijs bedragen respectievelijk €200,-, €125,- en €50,-, terwijl door de redactie op basis van alle door een auteur ingezonden gedichten ook drie alternatieve prijswinnaars worden gekozen, met voor de nummer 1 een eigenboekpublicatie ter waarde van €295,- en voor de nummers 2 en 3 €150,- en €80,- respectievelijk. Ter stimulering van het ongewone gedicht beloont de redactie bovendien een beste plezierdicht en een beste origineel gedicht met €50,-.
Als deelnemer mag u elk ingezonden gedicht op kwaliteit beoordelen. De punten die dat oplevert, worden uiteindelijk opgeteld, waarmee de democratische uitslag een feit is. Tijdens de wedstrijd worden auteursnamen bovendien geanonimiseerd zodat een eventuele reputatie bij de democratische beoordeling geen rol speelt. De redactionele keuze staat los van de democratische uitslag.
De inzendtermijn voor de 8e editie van de Schrijverspodiumprijs loopt van 04/11/2017 t/m 25/04/2018. Gedichten beoordelen kan echter tot en met 05/05/2018, waarna de uitslag de volgende dag al bekend wordt gemaakt.
In het kort zijn de voorwaarden als volgt:
- Er mogen maximaal 3 gedichten per deelnemer worden ingestuurd.
- Ingezonden gedichten mogen niet eerder bekroond zijn met een prijs of door een uitgever zijn gepubliceerd.
- Het inschrijfgeld bedraagt €3,- per gedicht.

Meer informatie: Het Schrijverspodium