Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

 

Catalogus

Hoeveel bundels van Hugo Claus zitten er in onze collectie? Hebben we ook dichtbundels over seks of over broccoli? Heeft Guido Gezelle echt zoveel dichtbundels geschreven? Dit en nog veel meer kan u opzoeken via onze online-catalogus

De catalogus bevat data uit de collectie-onderdelen: Nederlandstalige poëzie, Zuid-Afrikaanse poëzie, thematische bloemlezingen, literair-historische bloemlezingen. In totaal zijn al meer dan 25.000 titels opgenomen in de catalogus. Er wordt druk gewerkt om ook de andere onderdelen uit de rijke collectie van Poëziecentrum te ontsluiten.

Om het gebruiksgemak en de ontsluitingsgraad van onze data te verhogen brengt Poëziecentrum momenteel zijn data over naar de collectiecatalogus van de openbare bibliotheek Gent. De data zullen vanaf het voorjaar van 2018 gradueel zichtbaar worden via deze catalogus. In april 2018 werden al 5000 titels ingevoerd in het nieuwe catalogus systeem. Om zo efficiënt mogelijk te werken, worden nieuwe titels uitsluitend in de nieuwe catalogus ingevoerd. Ze zullen dus niet zichtbaar zijn in de 'oude' catalogus. Indien u vragen hebt over onze collectie en hoe die ontsloten wordt, dan kan u steeds contact opnemen met bibliotheek@poeziecentrum.be .

ZOEKEN IN CATALOGUS