Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

zonderwolk_gentslamt.jpg

Marjan De Ridder

Zonderwolk in Gent met tolk VGT

Op zaterdag 18 augustus daalt een stukje hemel - of toch de wolken- neer in Gent in de vorm van een poëtische stoet rasechte woordkunstenaars! Het Antwerpse ZonderWolk slaat de handen in elkaar met Gentslamt  en een tolk Vlaamse Gebarentaal om het gesproken woord voor iedereen hoor- en zichtbaar te maken, want taal is connectie.

ZonderWolk, een podium voor woord, reist deze zomer vanuit het Antwerpse af naar Gent. Geschreven teksten worden op het podium uitgesproken, maar daarom nog niet altijd door iedereen gehoord… Om dat euvel te verhelpen nodigden ze voor de eerste Gentse editie een doventolk uit. Het event zal gratis toegankelijk zijn voor mensen met en zonder beperking.

In een wervelende show van woord, muziek, comedy en performance brengt een aantal dichter-perfomers het beste van zichzelf. Kristien Desmettre, tolk Vlaamse Gebarentaal, zal de teksten vertalen zodat iedereen kan meegenieten van wat er op het podium wordt gebracht. 

Marjan De Ridder En Hind Eljadid zijn de hosts van de avond en praten het volledige programma naadloos aan elkaar, en performen bovendien zelf ook! Dan is het de beurt aan Giovanni Baudonck, het duo Moyson-in-Spee (Marlijn Spee en Yannick Moyson), Noctu (Céderik Goossens), Jee Kast, Joris Pinseel, Piet Pennentwist en Martijn Bekvegter Nelen. 
EASY MINDZ is DJ van dienst.


 

ZonderWolk is een podium voor slam poetry, spoken word, rap, cabaret, literatuur, … kortom, voor alle vormen van tekst op een podium. Elke maand stelt Papa Jos, het gezelligste café van Antwerpen, haar deuren open voor een stevige mix van talent.

Humus vzw werd in 2014 opgericht in Gent en kan als Literair Productiehuis inmiddels de stad Gent, Bibliotheek De Krook en het Poëziecentrum tot haar vaste partners rekenen. In het kader van Gentslamt , waarbij slam poetry een socio-culturele invulling krijgt op een vernieuwende manier, wordt de samenwerking aangegaan met de bijzonder fijne mensen van ZonderWolk.

Artwork © Marjan De Ridder


 

Praktische info:
datum: Zaterdag 18 augustus 2018, 18:45 uur
locatie: Bar Oswald | Neuseplein 14, 9000 Gent
toegang: Gratis en voor iedereen
Facebook: ZonderWolk in Gent