Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

Voorjaarskalender 2017 Poëziecentrum

De gedrukte kalenders met ons voorjaarsprogramma zijn gearriveerd! Hier kunt u de kalender digitaal bekijken, de gedrukte versie is steeds te verkrijgen in Poëziecentrum. 2017: année poétique!

We starten het voorjaar steevast met de Poëzieweek, waarbij de poëzie door jong en oud gevierd wordt in Vlaanderen en Nederland:

-> met onder andere een exclusieve studiedag gepresenteerd door Iedereen Leest, CANON Cultuurcel en Poëziecentrum met o.a. keynotespreker Bette Westera

-> met de Startshow van de Poëzieweek met de uitreiking van de Herman de Coninckprijzen, met Eva Gerlach, Roland Jooris, Hannah van Binsbergen, Peter Verhelst en Nachoem M. Wijnberg en met gastoptreden Jules Deelder i.s.m. Boek.be, Radio 1,  Canvas, Poëziecentrum, Jeugd en Poëzie, en de Arenberschouwburg, met de steun van de Provincie Antwerpen

-> en met De oogst van 2016 met Carl De Strycker, Jeroen Dera, Luuk Gruwez, Anemone Valcke en Johannes Verschaeve, en de voorstelling van het project 'Wereld van de Poëzie in kaart' door Peter Holvoet-Hanssen i.s.m. het Vlaams Fonds voor de Letteren.

Poëziecentrum bundelt de krachten voor een aantal bijzondere projecten:

-> De Gentse jeugd verdiept zich in de poëzie tijdens hetVERS Debat & Essay en brengt poëzie op de planken op het VERS Poëzie Revue.

-> De Amerikaanse cultdichter Kenneth Goldsmith resideert en organiseert een hele week in de PXL-MAD – School of Arts (Hasselt) en in de Faculteit Letteren van de KU Leuven met een exclusieve uitgave als eindresultaat bij uitgeverij het balanseer.

-> Tijdens een exclusief openingsweekend in het Kasteel d’Ursel zijn de boodschappen voor de toekomst van Dichter des Vaderlands Laurence Vielle, van de Jonge Dichter des Vaderlands Jens Meijen en van diverse andere dichters en schrijflustigen te lezen, op de muren gezet door kalligraaf Brody Neuenschwander.

-> Studiedag Poëzie en Muziek & avondconcert met Peter Ghyssaert, Emanuel Overbeke, Peter Hagoort, Henk Ester, Carl De Strycker, Marcel Worms en K. Schippers i.s.m. Universiteit Gent en het Centrum voor Teksteditie en Bronnenstudie (KANTL).

-> Een programma over poëtische songteksten op het nieuw literair stadsfestival Brutaal door het nieuwe kunstencentrum KAAP.

-> Een multidisciplinair festival rond de middeleeuwse dichteres en mystica Hadewijch met Charlotte Van den Broeck, Annemarie Estor en Fatena Al-Ghorra i.s.m. Letterenhuis, KANTL, Theater Transparant en Universiteit Antwerpen.

-> Vijf belangrijke Europese dichters zijn opnieuw te gast op het Felix Poetry Festival in het kader van het project Versopolis.

We vieren en presenteren de nieuwe bundels van Dimitri Casteleyn, Geert Viaene (uitgeverij P), Jan H. Meier (uitgeverij P), Tom Van de Voorde, Serge Delaive, Mark Insingel, een tweetalige bundel van Baudelaire (Stichting Spleen) met reflecties op zijn werk van 40 Nederlandse en Belgische dichters en het tweede volume van Belgium Bordelio (L’Arbre à paroles).

Poëziecentrum ondersteunt de poëtisch-muzikale theatervoorstelling De dichter is een koe van actrice Sabine Goethals en de Gentse band HERMITAGE, we dienen het programma Uitgelezen een shot poëzie toe met dichteres Charlotte Van den Broeck, en in de Kooldreef in Beernem komt de poëzieinstallatie ‘Ooghoek’ van vzw Màrmelade, met werk van Charlotte Van den Broeck en Lies Van Gasse.

Poëzie rendez-vous is terug om uw middagpauze op te fleuren met als feestelijke eerste sessie de VSB-special met Hannah van Binsbergen en Ruth Lasters, en vervolgens met Eva Gerlach, Carmien Michels en Elvis Peeters te gast.


Praktisch:

Toegangsprijzen in Poëziecentrum:

Standaardprijs: € 6 / -26, +65, lerarenkaart, abonnees Poëziekrant: € 4.

Info & reservering: events@poeziecentrum.be en +32 (0)9 225 22 25

Aanvullingen en mogelijke wijzigingen vind je op de agenda van onze website

Regelmatig versturen wij een digitale nieuwsbrief met onze activiteiten. Interesse? Klik hier!

Je vindt ons ook op Facebook.