Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

altijd_overal.jpg

Videoclip Altijd overal
Bette Westera & Mattias De Leeuw

Voor Gedichtendag 2017 zet muzikant Tom Kestens het gedicht ALTIJD OVERAL van Bette Westera op muziek

Gemis is een universeel gevoel. Voor Gedichtendag zette Tom Kestens een winnend Poëziesterrengedicht ‘ALTIJD OVERAL’ van Bette Westera op muziek. Ministers Hilde Crevits en Sven Gatz steunen deze crossover tussen Cultuur en Onderwijs. Samen met CANON Cultuurcel lanceerden we op Gedichtendag de clip bij het lied op youtube. Het lied was al verschillende keren te beluisteren op Radio I.

Dat onderwijs en cultuur elkaar versterken toont ook de tweejaarlijkse actie Gouden Poëziemedaille en poëziesterren. Poëziecentrum (cultuur) en CANON Cultuurcel (onderwijs) organiseren sinds 2014 zowel een selectie door een professionele jury als een grootse publieksprijs, waarbij meer dan 8000 kinderen in het basisonderwijs stemmen voor hun lievelingsgedicht.

Beide opdrachtgevers vroegen aan ‘Lalalover’ Tom Kestens om het gedicht ALTIJD OVERAL op muziek te zetten. Jan Beddegenoodts maakte de videoclip.

Bekijk de clip op de facebookpagina van Poëziecentrum of die van Cultuurkuur.

De clip kan je ook hier op Youtube bekijken.

Tom Kestens: “ALTIJD OVERAL is een verscheurend mooi gedicht, dat het onbespreekbare bespreekbaar maakt. Geschreven vanuit het perspectief van een kind, waardoor de lichtheid hard aankomt. Ik heb door de melodie een zekere troost toegevoegd, denk ik.”

Credits

Muziek: Tom Kestens

Video: Jan Beddegenoodts

Tekst: ‘ALTIJD OVERAL’ van Bette Westera uit haar dichtbundel ‘Doodgewoon’ (uitgeverij: Gottmer)

Een initiatief van CANON Cultuurcel en het Poëziecentrum