Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

KarenMcCartyWoolf

Karen McCarthy Woolf, Versopolis
Karen McCarthy Woolf

Versopolis: Karen McCarthy Woolf (VK)

Antwerpen Boekenstad, Versopolis en Poëziecentrum slaan opnieuw de handen in elkaar. Poëziecentrum huist voor het vijfde jaar op rij een Poetry Talk en in het Felix Pakhuis zal de elfde editie van het Felix Poetry Festival plaatshebben. De Poetry Talk en het internationale luik van het Felix Poetry Festival kan op een invulling rekenen van vier opmerkelijke Europese dichters, waaronder Nurduran Duman.

Karen McCarty Woolf
Geboren in Verenigd Koninkrijk

Karen McCarty Woolf is geboren in Londen uit Brits-Jamaicaanse ouders. Ze schrijft poëzie, essays en toneelstukken. Ze debuteerde in 2014 met het indrukwekkende An Aviary of Small Birds (2014) dat meteen werd genomineerd voor de Forward Best First Collection Prize en de Fenton/Aldeburgh Best First Collection Prize. Met deze bundel raakte McCarthy Woolf bij velen een gevoelige snaar door de dood van een kind te herdenken. Naar eigen zeggen wilde ze het intieme opentrekken, het kleine verbreden tot iets universeels. Hiervoor putte ze inspiratie uit de natuur, met name uit de kwetsbaarheid van vogels. Drie jaar later publiceerde ze haar tweede bundel Seasonal Disturbances (2017), waarvan een deel geschreven werd in het National Maritime Museum in Greenwich wat haar bracht tot een reeks over overzeese migratie, identiteit en verlangen

McCarty Woolf stelde bloemlezingen samen zoals Caribbean Poems After the First World War,verleende haar medewerking aan diverse radioprogramma’s en schreef kritische stukken voor magazines als Modern Poetry in Translation, Prairie Schooner, Poetry Review en Poetry London. Aan de Londense Royal Holloway Universiteit behaalde ze een doctoraat en doet ze onderzoek naar ecopoëzie en hybride literaire vormen. Sinds lange tijd is ze geïnteresseerd in cross-over kunstpraktijken: ze werkte samen met kunstenaars, filmmarkers, muzikanten en choreografen en presenteerde haar werk in installaties en bracht het op podia in Europa, Amerika en Azië. 

Meer info, foto en gedichten: hier.
Foto via website.

Toegang tot de Poetry Talk is gratis. Aanmelden gewenst via events@poeziecentrum.be.
Info en tickets voor het Felix Poetry Festival via Antwerpen Boekenstad.