Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

photo_harrymancreditheadshotmaster.jpg

Versopolis - Harry Man
Versopolis - Headshot Master

Versopolis @ Felix Poetry Festival: Harry Man (GB)

Voor de negende keer presenteren Antwerpen Boekenstad, Versopolis en Poëziecentrum een meerdaags poëzieprogramma in het Felix Pakhuis. Ook dit jaar is er een internationaal luik met vijf belangrijke Europese dichters, waaronder Harry Man. Foto © HeadshotMaster

Harry Man
Geboren in 1982 / Groot-Brittannië

Harry Man wordt in het VK gezien als een jonge, eigenzinnige stem die de grenzen van papier en podium, wetenschap en kunst op intrigerende wijze aftast. Hij begon zijn carrière als spoken word performer wat zijn werk nog steeds beïnvloedt. In 2013 debuteerde hij met de bundel Lift, een onstuimige mix van sciencefiction, wetenschap en nostalgie in een tintelende taal met veel humor. Wat Mans poëzie zo waardevol maakt is dat hij er op een speelse manier in slaagt schijn­baar niet-poëtische onderwerpen te vatten in een neo-avantgardestijl en taalspel waardoor zijn poëzie direct, communicatief en relevant is. Voor Lift ontving hij ondermeer de Bridges of Struga Award tijdens het oudste poëziefestival van Europa, Struga Poetry Evenings in Macedonië.

Met de illustratrice Sophie Gainsley maakte hij de bundel Finders Keepers (2015) waarin zij het verdwijnen van de Britse natuur onderzoeken. De thematiek illus­treert de interesse van Man voor ecologie en wetenschap. Hij schreef ondermeer poëzie over de drama­tische daling van de populatie van de nachtegaal in Groot-Brittannië en de bedreigde libelle. De bundel Finders Keepers werd in 2017 geno­mineerd voor de Ted Hughes Award for New Work in Poetry. Vorig jaar maakte hij met danseres-choreo­grafe Jennifer Essex No Landing, een productie waarin ze op diverse manieren onderzochten hoe vormen van poëzie en hedendaagse dans samen kunnen functioneren.

Meer info, foto, gedichten: hier