Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

Schrijf je school in en stem mee voor de Poëziesterren 2020!

De Poëziesterren zijn een publieksprijs, waarbij leerlingen uit de kleuter- en lagere school per graad hun favoriete gedicht kiezen. In 2018 stemden maar liefst 32 000 jonge lezers mee! In Karrewiet vertelt een deelnemende klas uit Molenbeek wat een gedicht zo bijzonder maakt.
Ben je leerkracht op een Vlaamse basis- of kleuterschool en wil je je leerlingen dit schooljaar mee deze publieksprijs laten uitreiken?                                 

Laat ze tijdens de week van 16 tot en met 20 maart 2020 meestemmen voor het mooiste gedicht per graad en bepaal zo mee welk gedicht een Poëziester wint. Ook de kleuters kennen een Poëziester toe. Per graad zijn er vijf gedichten waaruit de leerlingen kunnen kiezen. Je ontvangt begin maart via de post de 5 gedichten op A3-formaat samen met een gedetailleerde lesbrief, zodat je vlot aan de slag kan. Elke dag van de stemweek lees en bespreek je een gedicht met je klas. Op het einde van de week bepalen de kinderen welk gedicht hun favoriet is!

Inschrijven voor de Poëziesterren 2020

De inschrijvingen voor de editie van 16 tot en met 20 maart 2020 zijn nu geopend en lopen tot 31 januari 2020.

Ga naar cultuurkuur.be/kinderpoezie om je school en het aantal klassen in te schrijven!

Nog vragen? Stuur een mailtje naar lot.desmet@poeziecentrum.be of bel ons op het nummer 09 225 22 25

De Gouden Poëziemedaille en de Poëziesterren zijn een tweejaarlijks event. Een vakjury bekroont de beste Nederlandstalige kinderpoëziebundel met de Gouden Poëziemedaille, leerlingen uit het basisonderwijs kennen 4 Poëziesterren toe. 
De kinderpoëzieprijzen – bestaande uit de Gouden Poëziemedaille en de Poëziesterren – is een project van Poëziecentrum en CANON Cultuurcel.