Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

flyera_poemtata_gf_19.jpg

Bram De Saedeleir

Poemtata, Poëziecentrum en de Gentse Feesten 2019

Ook dit jaar viert Poëziecentrum weer volop mee met de Gentse Feesten. Poemtata organiseert maar liefst zeven middagen een poëzieprogramma op de zolder, waarvan twee in de handen zijn van Mensen Zeggen Dingen. Die laatsten zorgen ook dagelijks voor poëtische sfeer en gezelligheid op ons poëzieterras!

zaterdag 20 juli 2019
Holder de bolder, vijf dichters op zolder
Maar liefst vijf topdichters trappen op zaterdag 20 juli Poemtata en de Gentse Feesten af op de zolder van poëziecentrum! Lotte Dodion, Delphine Lecompte, Lisette Ma Neza, Christophe Vekeman en Mustafa Kör geven het beste van zichzelf. De presentatie is in handen van Yannick Moyson.

maandag 22 juli 2019
Mensen Zeggen Dingen Clubshow 1
Enkel gewapend met microfoon verspreidt Mensen Zeggen Dingen het gesproken woord. Bereid je voor op comedy, spoken word, poëzie, theater, stand up, snoeiharde voordrachten en rijmelarij van het hogere niveau. Eerste van 2 Clubshows tijdens de Gentse Feesten. Line-up wordt later bekend gemaakt.

dinsdag 23 juli 2019
Kinderprogramma
Familie- en kinderprogramma met dichter Geert de Kockere en meesterverteller Hilde Rogge, voor kinderen vanaf 4-5 jaar. 

woensdag 24 juli 2019
Denis Nowé
Denis Nowé, Vlaanderens beste puntdichter, zorgt op woensdag 24 juli voor hilarische poetry standup op de zolder van Poëziecentrum. 

donderdag 25 juli 2019
Massastrandingen
Massastrandingen is een theatervoorstelling op tekst van Moya De Feyter, over het klimaat en de relatie tussen de mens en de oceaan. Een mix van poëzie, verhaal en dialoog. 

vrijdag 26 juli 2019
Mensen Zeggen Dingen Clubshow 2
Enkel gewapend met microfoon verspreidt Mensen Zeggen Dingen het gesproken woord. Bereid je voor op comedy, spoken word, poëzie, theater, stand up, snoeiharde voordrachten en rijmelarij van het hogere niveau. Tweede Clubshow tijdens de Gentse Feesten. Line-up wordt later bekend gemaakt.

Auw La & Poëziecentrum nemen de Spiegeltent over
Auw La & Poëziecentrum nemen een hele avond de spiegeltent over op de Gentse Feesten! Auw La, Gentse studentenvereniging voor poëzie en gesproken woord, kaapte vorig jaar al de spiegeltent met Dans! Dichter! Dans!. Dit jaar organiseren ze in samenwerking met Poëziecentrum een feestelijke avond waarbij ze een aantal van de dichters en artiesten die in de afgelopen jaren op hun podia hebben gestaan opnieuw uitnodigen.

zaterdag 27 juli 2019
Sneeuwwoordje & de zeven verzen
Een poëtisch onderonsje met dichters Maya Wuytack, Hilde Van Cauteren, Dorien De Vylder, Ria Hanssen, Geert Viaene, Paul Vincent, Akim Willems en Etienne Van Hyfte. Gevolgd door de huldiging van de laureaten van de poëziewedstrijd van Poemtata 2019. Christophe Vekeman leidt het programma in goede banen.

 

Vrijdag 19 juli t.e.m. zondag 28 juli 2019
Poetry Happy Hour op het Poëzieterras
We vieren niet enkel mee op zolder, maar ook op ons heerlijk poëzieterras waar Mensen Zeggen Dingen elke dag van de feestperiode zorgt voor het Poetry Happy Hour tussen 17 en 18 uur. Ons poëzieterras baten we samen uit met Café Ventura en is dagelijks geopend vanaf 16 uur. Mensen Zeggen Dingen verzorgt ook de poëtische aankleding van het terras. De line-up van de acts tijdens het Poetry Happy Hour wordt later bekend gemaakt.
I.s.m. Café Ventura en Humus vzw.

Beeld (c) Bram De Saedeleir