Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

Mondiale Trefdag Halle. Werelddichters : Horen, Zien en Spreken

Op 9 november 2019, tijdens de Wereldmaand, organiseert het burgerplatform Mondiaal Halle een ontmoetingsdag met als titel ‘Mondiale Trefdag’ in het teken van de urgente werelddoelen van de Verenigde Naties, de SDG’s of Sustainable Development Goals. De hele dag (vanaf ± 10u. tot ± 18u.) worden debatten en gesprekstafels ingericht, afgewisseld met creatieve momenten, ingevuld door dichters, musici en performers.

Nicole van Overstraeten zet Halle op de SDG-kaart met een uniek gedichten-evenement: ‘Werelddichters : Horen, Zien en Spreken’
In de marge van de Werelddoelen Trefdag zaterdag 9 november 2019 in de Oude Post zullen van 10 tot 18 uur ook 17 dichters, musici en performers de revue passeren.

 “Al die klimaatacties inspireren kunstenaars.  Vandaag betekent engagement in de poëzie dat je in de wereld staat en rondkijkt, dat je betrokkenheid opbrengt voor wat er met de wereld en de mensen gebeurt, dat je de stemmen van de verschillende betrokkenen laat weerklinken in de taal van het gedicht”, legt Nicole van Overstraeten uit. “Voor Werelddichters : Horen, Zien en Spreken heb ik dichters van binnen en buiten Halle uitgenodigd, maar ook performers uit alle delen van Vlaanderen en zelfs uit het buitenland zijn bereid gevonden om naar Halle te komen om met hun aanstekelijke acts, die niemand onberoerd zullen laten, ons duidelijk te maken dat zij pal achter de urgente ontwikkelingsdoelen (SDG’s) staan.”

Iedereen is welkom.
De Trefdag is gratis toegankelijk, zaterdag 9 november, Wereldcafé (Oude Post), Kardinaal Cardijnstraat 9, 1500 Halle.