Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

Laurence Vielle publiceert een zomers Gedicht des Vaderlands & Jens Meijen schrijft zijn eerste gedicht als Jonge Dichter des Vaderlands

Ter gelegenheid van de Nationale Feestdag in ons land, en op het hoogtepunt van de zomer, publiceert onze Dichter des Vaderlands de nieuwe tekst ‘Bron’.

Zomer, reistijd.
Nu Engeland Europa verlaat,
nu de dichters ons de beleefde groeten doen in het jaar waarin wij de 100 jaar vieren van het overlijden van Emile Verhaeren, de Europeaan – zijn graf ligt in Sint-Amands, aan de oevers van de Schelde – dit gedicht nodigt de lezer uit tot een reis naar de bron.

Lees het gedicht hier op de website van de Dichter des Vaderlands.


Kersvers aangestelde jonge Dichter des Vaderlands Jens Meijen (20) schreef een gedicht over België. Als literaire duizendpoot is hij met veel projecten tegelijk bezig: hij is reporter van HUMO, student taal-en letterkunde aan de KU-Leuven, is schrijver in residence bij DWB, gaat op Das Magazine kamp en doet mee aan de zomerkaping van Jeugd en Poëzie. In zijn poëtische zoektocht wordt hij bijgestaan door de huidige en vorige Dichter des Vaderlands Laurence Vielle en Charles Ducal.

Met dit eerste gedicht wil hij zijn poëtische visie weergeven over het vaderland.
België door de bril van een prille twintiger is een collage van aan elkaar geplakte zaken.

Lees het gedicht hier op de website van de Dichter des Vaderlands.