Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

Dwaal licht, een festival over dwalen (30/10 - 11/11)

KAAP, De Letterie, KANTL, De Auteurs, Poëziecentrum, ZANDZAND & Salon Blanc presenteren: Dwaal licht! Een festival over dwalen vanuit een actuele lezing van Het dwaallicht van Willem Elsschot.
Er worden lezingen georganiseerd, een auteursgesprek en een debat over thema’s uit Het dwaallicht, dit alles opgeluisterd met een snuifje muziek en gezelligheid om te dwalen doorheen de vroeg duisterende dagen in de herfstvakantie. 

Er is een denkdag over dwalen, tjollen, dolen, falen en ploeteren in de literatuur en in de filosofie.
Gerda Dendooven gaat aan de slag met jongeren om actuele thema’s uit Het dwaallicht in beeld te zetten. Schrijflustigen kunnen een meerdaagse schrijfcursus volgen, ‘schrijven met Elsschot en …Heleen’, waarin Heleen Debruyne de deelnemers met de blik van Elschot naar hun eigen werk laat kijken. Salon Blanc exposeert hedendaagse kunst die refereert aan thema’s uit Het dwaallicht. In de vooravond is er elke dag een literaire havenwandeling met Sofie Vandamme van De Letterie. 

Het volledige programma kan je hier nog eens bekijken.

Het festival start op 30 oktober en loopt tot en met 11 november 2020.

Tickets en info: deletterie@gmail.com

Wil je je eerst even inlezen? Koop dan nu het boek Willem Elsschot. Dichter (Pelckmans), van Carl De Strycker en Koen Rymenants!


 

Een project van de Letterie, i.s.m. KAAP, KANTL, DeAuteurs, Poëziecentrum, Zandzand en Salon Blanc.