Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

Doe mee: scholierenwedstrijd #DichterBijMij - Poëzieweek 2020

Oproep aan alle creatieve leerlingen en studenten van Vlaanderen en Nederland: ga creatief aan de slag met gedichten uit het Poëziegeschenk! Deel je resultaat vanaf Gedichtendag 2020 op sociale media met #DichterBijMij en maak kans op een boekenpakket van Dean Bowen, Carmien Michels en Maud Vanhauwaert!

Geen Poëzieweek zonder Poëziegeschenk! Dat is deze keer niet van één dichter maar van tien. Nu is een bloemlezing met werk van tien jonge, talentvolle dichters uit Vlaanderen en Nederland. Ze debuteerden al, maar staan nog aan het begin van hun dichterscarrière. Het Poëzieweekgeschenk is een kennismaking met actueel en uiteenlopend werk van Instapoets en slamdichters tot prestigieuze prijswinnaars.

Net zoals afgelopen jaren willen wij de gedichten ook buiten de bundel tot leven laten komen, en wie kan dat beter dan onze jongste generatie? Onder #DichterBijMij roepen we leerlingen en studenten uit Vlaanderen en Nederland op om aan de slag te gaan met gedichten van Dean Bowen, Carmien Michels of Maud Vanhauwaert uit de bloemlezing Nu. Het resultaat van alle creatieve uitingen deel je vanaf Gedichtendag 2020 op sociale media met #DichterBijMij. De driekoppige jury - bestaande uit Dean, Carmien en Maud - kiezen de mooiste drie creaties eruit en die worden beloond met een boekenpakket van die drie geschenkauteurs.
Klik hier voor het inschrijfformulier!

Bekijk hieronder de oproep van Dean Bowen:

Poëzieweek 2020: Dichter Bij Mij from Paukeslag on Vimeo.

De brief met de oproep van de auteurs kan je hier lezen.
Het reglement van de actie vind je hier.

Zoek je nog inspiratie? Zoek op Facebook en Instagram  #DichterBijLanoye om de resultaten van Poëzieweek 2019 te bekijken!

Overtuigd? Schrijf je leerlingen dan nu in voor #DichterBijMij en maak er een fantastische Poëzieweek 2020 van!