Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

logo_pc_radio_68.jpg

Poëziecentrum & Radio 68
Poëziecentrum, Radio 68

Dichters in de lucht: Poëzie in het Paleis, 1966

Enkele maanden na Poëzie in Carré, vond in september 1966 in Brussel een driedaags poëziefestival plaats: de eerste dag een forum en workshop, de tweede dag een happening en uiteindelijk een nooit geziene, en in wezen nooit echt herhaalde poëzieavond met het kruim van de Nederlandstalige poëzie: jong en oud, klassiek en experimenteel, Nederlanders en Vlamingen. Geheel in sixties-stijl werd die culturele avond in het deftige Paleis voor Schone Kunsten (nu BOZAR) een daad van verzet, met dronken dichters die elkaar en ook wel het publiek uitscholden. Dit gebeuren zou de inspiratiebron vormen voor de Nachten van de Poëzie.

Van dit evenement verscheen de LP “Poëzie in het Paleis”. Radio 68 draait de A-kant, met bijdragen van de dichters Paul Snoek, Ben Cami, Pieter G. Buckinx, Herman J. Claeys, Cees Buddingh’, Ivo Michiels, Hans Verhagen, Breyten Breytenbach, Louis Lehmann, Albert Bontridder, Gust Gils, Johnny The Selfkicker en Ted Joans met een hommage aan André Breton.

Eerste uitzending: zondag 26 maart, 8 tot 12 uur (Poëzie in het Paleis om 11 uur)
Herhaling: woensdag 29 maart, 12 tot 20 uur (Poëzie in het Paleis  om 15 en 19 uur); zondag 2 april, 8 tot 12 uur (Poëzie in het Paleis  om 11 uur); woensdag  5 april, 12 tot 20 uur  (Poëzie in het Paleis om 15 en 19 uur)


Poëziecentrum en Radio 68 verzorgen samen het radioprogramma DICHTERS IN DE LUCHT. Opnames uit het rijke audio-archief van Poëziecentrum krijgen in dit programma een tweede leven, of u kunt recente boekvoorstellingen, poëzie-evenementen of interviews herbeleven dankzij exclusieve opnames ter plaatse. Zo mogelijk komt ook de muzikale voorkeur van de dichter aan bod. Luisteren kan via www.radio68.be. Elke zondag van 8 tot 12 uur op www.radio68.be