Poeziecentrum

Wij werken momenteel haastig aan de mobiele versie van onze vernieuwde website!
U kan de oude website nog raadplegen voor verdere informatie,
of u kan hem bekijken op uw desktop.

Poeziecentrum

cover_poeziegeschenk.png

vormgeving: Jelle Jespers

Beeldspraak Poëzieweekspecial: Ramsey Nasr - Wij waren onder de betovering

'Beeldspraak' is de podcast van Poëziecentrum. In deze maandelijkse reeks praat een kenner/liefhebber met een dichter over zijn/haar nieuwe dichtbundel. Deze aflevering staat volledig in het teken van Poëzieweek 2022!

In deze aflevering praat dichter en programmator van Poetry International, Jan Baeke met dichter, acteur en regisseur Ramsey Nasr over het Poëziegeschenk 2022, Wij waren onder de betovering, dat Nasr schreef. Het Poëziegeschenk verscheen bij PoëzieCentrum en is tijdens Poëzieweek gratis verkrijgbaar bij aankoop van 12,50 euro aan poëzie in je deelnemende boekhandel.

In 2000 debuteerde Ramsey Nasr als dichter met de bundel 27 gedichten & Geen lied. Zijn tweede dichtbundel, Onhandig bloesemend (2004), werd bekroond met de Hugues C. Pernath-Prijs. In 2005 werd hij benoemd tot Stadsdichter van Antwerpen. Van 2009 tot 2014 was hij ook Dichter des Vaderlands in Nederland. Ramsey Nasr won verschillende prijzen en zijn werk werd ook meermaals vertaald. Recent verscheen Nasr Compacter, een keuze uit zijn gedichten.

Jan Baeke is dichter en vertaler. Hij debuteerde in 1997 met Nooit zonder de paarden. Hij werd genomineerd voor de VSB-Prijs en won in 2016 de Jan campert-Prijs. In 2020 won hij de Melopee Poëzieprijs. Recent verscheen een nieuwe bundel, Het verkeerde hart.

Deze podcast is het resultaat van een samenwerking tussen Poëziecentrum en Poetry International.

Mixing: Jan Willem van Hemert